Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Metrobüs kazasında 5 tutuklama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Metrobüs kazasında 5 tutuklama

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Elif [email protected]şturulma Tarihi: Ağustos 31, 2024 07:00Küçükçekmece'deki metrobüs kazasına ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheliden, metrobüs sürücüsü D.M.Ç. ve denetim amiri Ş.Y'nin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklandı. Diğer 3 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Haberin DevamıMetrobüslerin çarpışması sonucu 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 53 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 4 kişiden 2’si emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken metrobüs şoförü Murat Çetin ile kazaya neden olan beyaz aracın sürücüsü denetim amiri Şafak Yıldız, dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Soruşturma genişletilerek metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi, yol bakım onarım müdürü ve müdür yardımcısı olmak üzere 6 şüpheli daha gözaltına alındı. 6 şüpheli de adliyeye sevk edildi.‘OLAY GÜNÜ UYARI LEVHASI DAHA KÜÇÜKTÜ’Şüpheliler yaklaşık 4 saat savcıya ifade verdi. Şafak Yıldız savcılık ifadesinde, “Olay günü idaremdeki aracın 20 metre önünde, üzerinde iki tane ışıklı uyarı lambası ve dur yazısı yazan dikdörtgen seklinde levha bulunuyordu, bu levhayı da yüklenici firma görevlileri koymaktadır, bunun yerini ben tayin etmiyorum, daha önceki günlerde bu levhanın boyutu çok daha büyüktü, ancak olay günü levha daha küçüktü, benim kazanın meydana gelmesinde bir kusurum yoktur” dedi. Metrobüs yolundaki beyaz aracı kullanan denetim amiri Şafak Yıldız, metrobüs şoförü Düzgün Murat Çetin, İBB Bölge Müdürü Murat Er, İBB Bölge Müdür yardımcısı Ahmet Yıldırım, şantiye şefi Muhammet Sertaç Kazıcı kazada kusurlu oldukları gerekçesiyle sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer, 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Metrobüs#KAZA#DAVA

66d2359a8568798421be696c.jpg

66a37a2f1706cf2dc9321abc.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri