Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Milli EÄŸitim Bakanı Tekin, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Milli EÄŸitim Bakanı Tekin, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor

SedhSedh doğrulanmış üyedir.

Diamond Member
Elmas üye
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 21, 2024 10:06Milli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te canlı yayında soruları yanıtlıyor. Bakan Tekin, "Pazartesi, Çalışma Bakanlığı okullarda 30 bin ilave temizlik personeli istihdam hakkı tanıyacak" dedi.
Haberin DevamıMilli EÄŸitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te "Hafta Sonu" programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.OKULLARDAKİ HİJYEN VE GÜVENLİK KONUSUİşte Bakın Tekin'in açıklamalarından satır baÅŸları:Çok tartışılıyor bu günlerde. Yeni eÄŸitim öğretim yılı hayırlı olsun. Önce ÅŸu konuyu netleÅŸtirelim. 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taÅŸeronlar üzerinden hallediyorduk. TaÅŸeronlar kadroya geçtikten sonra sorun baÅŸladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iÅŸ gücü uyum projesine baÅŸvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluÅŸturulmasına raÄŸmen yüzde 25'i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla ÇarÅŸamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceÄŸiz.Haberin DevamıGüvenlik konusu biz İçiÅŸleri Bakanlığı'yla birlikte yürütüyoruz. Okullardaki risk durumlarına göre valilikler üzerinden yürütüyoruz. Her bir okul risk grubu itibarıyla 65 bin okul tasnif edilmiÅŸ durumda. MEB olarak güvenlik bizim alanımız deÄŸil. Biz riskleri valiliklerle paylaşıyoruz. Okullarımızın büyük çoÄŸunluÄŸunda güvenlik kamerası iÅŸlevsel. Biz AÄŸustos ayında okullarımıza 4 genelge gönderdik. Bir tanesi ÅŸiddet olaylarıyla ilgili. Hem İçiÅŸleri Bakanlığımız ve Valiliklerimiz bu konuda çok hassas. Bu konuyla ilgili valiliklerimizle toplantı yaptık.OKULLAR DEPREME HAZIR MI?2002 sonrasında derslikler deprem mevzuatına uygun inÅŸa edildi. Yıkılanlar 2002 öncesinden. 2002'den önce inÅŸa edilen okullarımızın yüzde 80'ini deprem açısından gözden geçirdik. 2025-2026 eÄŸitim yılında yüzde 10 ilave derslik yapılacak."OKUL KAYIT ÜCRETİ YOK"Okul kayıt ücreti yasal deÄŸil. Bizim okullarımızda liselerimizde iki grup öğrencimiz var. 1. sınavla yerleÅŸen öğrenci, 2.'si adrese dayalı kayıt olan. Bir okul müdürünün ben bu öğrenciyi kayıt yapmıyorum deme lüksü yok. İlk ve ortaokullarda yine çocuklarımız elektronik ortamda adreslerine yakın okullara yerleÅŸtiriliyorlar. Kayıt hakkı olmayan okullarda veli bunu bir ÅŸekilde oraya kaydettirmek için farklı yöntemler deniyor olabilir. Kayıt hakkı olan birini kayıt etmeme gibi bir durum yok. Sebepsiz yere okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi zan altında bırakmasınlar. Bir ÅŸikayetleri varsa bize ulaÅŸtırsınlar.ÂAyrıntılar geliyor...
Haberle ilgili daha fazlası:#MEB#Yusuf Tekin#CNN TÜRK

66ee6f3d522dcdc6af7c0cbf.jpg

66ee7433522dcdc6af7c0cd8.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri