Moldova sandık başında! Hem cumhurbaşkanlığı hem referandum aynı günde...

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 68

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Moldova sandık başında! Hem cumhurbaşkanlığı hem referandum aynı günde... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 68 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Moldova sandık başında! Hem cumhurbaşkanlığı hem referandum aynı günde...
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
DHAOluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2024 11:52Moldova'da 3 milyonun üzerinde seçmen bugün cumhurbaşkanlığı seçimi ve ülkenin AB'ye katılımına ilişkin referandumu için sandık başına gidiyor.
Haberin DevamıMoldova'da halk, mevcut Cumhurbaşkanı Maya Sandu'nun görev süresinin sona ermesi nedeniyle cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı seçimiyle aynı günde Moldova'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılımına ilişkin referandum da düzenleniyor.Moldova Merkez Seçim Komisyonu verilerine göre, yurt dışında yaşayanlar dahil 3 milyonun üzerinde seçmenin bulunduğu ülkedeki 36 bölgede ve yurt dışındaki büyükelçiliklerde oy verme işlemi yerel saatle 07.00'de başladı. Seçimde ilk kez, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada'nın yanı sıra Norveç, İsveç, İzlanda ve Finlandiya'da posta yoluyla da oylama yapılıyor.Sandıklar, yerel saatle 21.00'de kapanacak ve oy sayımına geçilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:#Moldova#Seçim#Referandum

6714c4e2d7429e1ced79fc5e.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/