Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Narin Güran cinayeti davasında 2. gün: Salim Güran son savunmasını yapıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas Üye
Konu Sahibi
DHA / AAOluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2024 09:48Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması devam ediyor. Duruşmada, tutuklu sanık amca Salim Güran savunma yapıyor.
Haberin DevamıDiyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuvalda cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetine ilişkin haklarında 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar, yargılandıkları davanın ikinci duruşmasının 2’nci gününde, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye getirildi. Tutuklu sanık amca Salim Güran savunma yapıyor. işte duruşmada dakika dakika yaşananlar...10:11 27 Aralık 2024SALİM GÜRAN SAVUNMA YAPIYORKamerayla kayıt altına alınan duruşmada, tutuklu sanık amca Salim Güran savunma yapıyor.Mahkeme Başkanı: Son savunmanı alalım Salim, savcının talebine ne diyeceksin?Salim Güran: Narin'in kaybolduğu saatte kızım beni aradı "Baba Narin kayıp" dedi. Mehmet Selim gelmişti, onunla birlikte olay yerine gittik. kalabalığı ve herkesin ağladığını gördüm. Başçavuşu aradım "Kardeşimin kızı kayıp, ekip gönderin" dedim. Komutan izinde olduğunu ama ekibi hemen göndereceğini söyledi. Okulun anahtarını aldım sonra okul sorumlusuna gittim. "jandarma gelecek okul kamerasına bakacak" dedim. Ekip geldi, kameraya baktı. Kamerayı inceledik, amcamın çocuklarının narin ile yürüdüğünü ve patikadan yukarı çıktıklarını gördük. O Bölgeye gittik, koyunların olduğu yere baktık, ama bir iz bulamadık. gün doğmadan önce Barış kardeşimin evine gittik. Barış'ın eşi Yasemin bağırarak, "Sabahleyin bu vahşiyi gördüm!" dedi. (Nevzat Bahtiyar'ı işaret ediyor.) Bunun üzerine, "Neden bundan şüphelenmiyorsunuz?" dedim.Melike ile Birsen'i size anlatayım. Ben okulun yanındayken "Salim abi gel" dediler, 17.30'da Narin'in görüldüğünü söylediler. Kamera önündeydi bu konuşma. Baksınlar eğer öyle değilse beni idam etsinler. 09:45 27 Aralık 2024İKİNCİ DURUŞMA BAŞLADIBaba Arif Güran "müşteki", Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyarbakır Barosu avukatları da "müşteki kurum" sıfatıyla duruşma salonunda yerini aldı.Duruşmada, tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ve avukatları hazır bulundu.
09:35 27 Aralık 2024SANIKLAR, YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EŞLİĞİNDE ADLİYEYE GETİRİLDİDiyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19'uncu gününde dere yatağında çuvalda, üstü 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki 3 taşla kapatılıp, çalılıklarla gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin tutuklanan 12 kişiden 4'ü hakkında Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; aracında Narin'e ait DNA ve kıl örneği bulunan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile gözaltına alındıktan sonra cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında, HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre olay anında aynı evde oldukları tespit edildiği belirtilerek, 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Davanın ilk duruşması, 7 Kasım'da görüldü. 3 gün süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, ara kararını açıklayarak, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 26 Aralık'a erteledi.Dün başlayan duruşmada Salim Güran'ın işçisi 15 yaşından küçük R.A., pedagog eşliğinde adli görüşme odasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden dinlendi. Ardından Çoban A.A. ve Narin’in amcası Erhan Güran dinlendi. Baba Arif Güran duruşmada söz aldı, tutuklu sanıklar ve avukatlar savunma yaptı. Mahkeme başkanı, dün 14 saat süren duruşmayı bugün sabah 09.00’a erteledi. Duruşma öncesi tutuklu sanıklar, cezaevinden yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde çıkarılarak adliyeye getirildi. Canlı Anlatım ÖzetiSALİM GÜRAN SAVUNMA YAPIYORİKİNCİ DURUŞMA BAŞLADISANIKLAR, YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EŞLİĞİNDE ADLİYEYE GETİRİLDİ
Haberle ilgili daha fazlası:#Narin Güran#Narin Cinayeti#Salim Güran

676e4bc3653c1dc355655870.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri