Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Narin Güran cinayetinde şüpheliler adliyeye getirildi! Bakan Tunç'tan açıklama: Elde edilen bulgular var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
DHA / AAOluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2024 09:05Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran, kaybolduktan 19 gün sonra evinin yakınındaki derede ölü bulunmuştu. İnfial yaratan olay sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Elde edilen bulgular var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna dair önemli veriler içeriyor. Teknik çalışma devam ediyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan Narin Güran'ın gözaltına alınmayan tek amcası Erhan Güran CNN TÜRK'e konuştu. Erhan Güran, "Nevzat'la hiçbir sıkıntımız yoktu. Olaydan sonra camide geldi yanıma oturdu. 'Ben de ifadeye gitmişim Salim'in üzerinde durdular. Salim böyle bir insan değil, yapmaz dedim' diyordu. Bana Salim'i savunuyordu. Salim Güran'dan korkacağına alsaydı cesedi devlete teslim etseydi" diye konuştu.
Haberin DevamıDiyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.11:51BAKAN TUNÇ: DELİLLER ÖNEMLİ VERİLER İÇERİYORAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:'AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamaları) Galip bey bu konuda ne demek istediğini açıkladı. Dosyanın gizliliğine vurgu yaptı. Bu kısım çıkarılınca konu bağlamından çıkmış oluyor. Hassas bir konu, herkesin hassas olması. bizim derdimiz Narin'in naaşına ulaşmaktı. Ulaşılamasa toplumda bir kesimin neler yapacağını görmüştük. Farklı bir takım girişimlerde bulunacaklardı. Onu katledenleri bulabilme gayreti içinde kolluk güçlerimiz gayret gösteriyor."ELDE EDİLEN BULGULAR VAR"Elde edilen bulgular var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna dair önemli veriler içeriyor. Adli tıpta teknolojinin tüm imkanları sağlanıyor. Teknik çalışma devam ediyor. Hak ettikleri cezaları almaları için soruşturma etkin şekilde yürütülmeli. Narin'i katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. En ağır cezaya çarptırılmaları lazım. Çocuklarımızın korunması konusunda çok hassasız. Çocuklarımızın korunması ile ilgili kanunu getirdik. 10:30'FAİLLERİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN GEREKEN YAPILACAK'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili, "Faillerin ortaya çıkması için gereken yapılacak. Hepimizin başı sağ olsun. Bu soruşturmalara da fedakarca çalışan uğraşan herkese de teşekkür ediyorum. Çok yönlü olarak bu hadiselere bakılması gerekiyor. Akademik dünyanın da bilimsel çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum. Siyasete çok şey düşer. İlgili bakanlığımızın bu konulara değinmesi lazım" ifadelerini kullandı. 10:02GÖZALTINA ALINMAYAN TEK AMCA KONUŞTUNarin Güran'ın gözaltına alınmadığı tek amca Erhan Güran CNN TÜRK'ten Serdar Er'e açıklamalarda bulundu.İşte Erhan Güran'ın açıklamaları:"Sanki programları dinlediğimde Nevzat bu köyde oturmuyormuş gibi, evi uzaktaymış gibi. Komşumuzdu. Zaten Narin onları tanıyordu. Çağırsaydı Narin gider evlerine. İhtimalleri siz değerlendirin. Narin'in evi de belli Nevzat Bahtiyar'ın evi de belli. Olay gününden bu güne kadar devletimden bir şüphem yok. Adalet tecelli edecek. Bizim amacımız kim olursa olsun, bu insanın, bu caninin insan diyemezsiniz cezalandırılıp az bir nebze de olsa yüreğimizin soğuması. Mezarında rahat uyusun.
"SALİM'İ SAVUNUYORDU"(Nevzat Bahtiyar'ın evi) Yukarıda oturan tam tepede bu ev gözükür mü? Nevzat'la hiçbir sıkıntımız yoktu. Olaydan sonra camide geldi yanıma oturdu. İnsan bu kadar soğukkanlı olabilir mi? Kendince kafasında planını kurmuş. 'Ben de ifadeye gitmişim Salim'in üzerinde durdular. Salim böyle bir insan değil, yapmaz dedim' diyordu. Bana Salim'i savunuyordu. Karakola ilk gittiğinde. Ailenin hepsini tanıyor. Narin'i çağırsa Narin onun evine gider. Salim Güran'la Nevzat arasında hiçbir husumet yok. Salim Güran'dan korkacağına alsaydı, ailesinin öldürüleceğinden korkacağına alsaydı cesedi devlete teslim etseydi. Niye götürüp gömüyor ki vicdansız.
TÜLİN GÜRAN'IN ÖLÜMÜHastaydı, çocuk hastanesinde yattı. Cenazemizi hastaneden aldık. Çocuk mezarlarında isim yok."BİZ KARDEŞLER OLARAK SALİM'İ VEKİL TAYİN ETMİŞİZ"Biz 9 kardeşiz. Hiçbir kardeş arasında husumet yok. Biz Salim Güran'ı aile olarak vekil tayin etmişiz. Biz ona bütün işleri teslim ettik. Biz çalışıyorduk, ne milli eğitim de çalışıyorum mesela. Köy işlerine o bakıyor. Ben bu güne kadar Salim Güran'a hesap görmedim. Salim Güran'a güveniyorum. Ben ailemden kuşkulanmıyorum. İnsan ailesine böyle bir şey konduramaz. Ben devletime güveniyorum. Gözümün nuru da olsa bu işi yapan, kim olursa olsun, onu toprak da kabul etmez, onu yok edin bu dünyadan.
KÖY HALKI KORKUDAN MI KONUŞAMIYOR?Kesinlikle öyle bir şey yok. Bilmeyen, görmeyen insan konuşabilir mi? Biz devlet miyiz, herkesi susturacağız.Salim Güran gece -gündüz arama çalışmalarına katıldı. ARAÇTA DNA BULUNMASIÇıkan DNA'ya bağlıdır. Net belli midir ne çıktığı. Saç örneği normaldir, amcası, bütün yeğenlerim benim arabama da biniyor.SALİM GÜRAN'IN ANTALYA'DAKİ BİR NUMARAYI 5 DEFA ARAMASIBilgim yok, belki arkadaşıdır. Amcamın oğlu var Antalya'da. Bir de üvey kardeşimin dayısı var." 09:05ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİNarin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edildi.Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.
Canlı Anlatım ÖzetiBAKAN TUNÇ: DELİLLER ÖNEMLİ VERİLER İÇERİYOR'FAİLLERİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN GEREKEN YAPILACAK'GÖZALTINA ALINMAYAN TEK AMCA KONUŞTUŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Haberle ilgili daha fazlası:#Narin Güran#Diyarbakır#Salim Güran

66e29927f92ef2a21d1c91ad.jpg

66e297eaf92ef2a21d1c919c.jpg

66e29912f92ef2a21d1c91aa.jpg

66e29695f92ef2a21d1c9192.jpg

66e29a254f063a9b8326c2d4.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri