Neuralink mucizesi… Felçli kadın 20 yıl sonra adını yazdı

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 18

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Neuralink mucizesi… Felçli kadın 20 yıl sonra adını yazdı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Neuralink mucizesi… Felçli kadın 20 yıl sonra adını yazdı
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2025 07:00ABD’li milyarder Elon Musk’ın öncülüğünü yaptığı beyin çipi projesi Neuralink, tarihe geçen bir başarıya imza attı. Tam 20 yıldır felçli olan Audrey Crews, yalnızca düşünerek adını yazmayı başardı.
Haberin Devamı16 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası felç kalan 36 yaşındaki Audrey Crews, Neuralink’in insan denemeleri kapsamında beyin-bilgisayar arayüzü çipi takılan ilk kadın oldu. Crews, ameliyattan sonra bilgisayarında yazı yazmayı denedi. 26 Temmuz’da Xten paylaştığı mesajında, “20 yıl sonra ilk kez adımı yazmayı denedim. Üzerinde çalışıyorum” diyerek duygularını paylaştı. Gönderisine eklediği fotoğrafta ise ekrana yazdığı ‘Audrey’ isminin mor renkte karalanmış hali yer aldı. Elon Musk ise bu paylaşımı alıntılayarak, “Bilgisayarını sadece düşünerek kontrol ediyor. Çoğu insan bunun mümkün olduğunu bile bilmiyor” diye yazdı. Neuralink’in beyin çipi taktığı ilk kadın olması konusunda hislerini paylaşan Audrey “Ben bu dünyada bunu yapan ilk kadınım. İmleci bileğimi oynatır gibi hareket ettiriyorum ama ortada fiziksel bir şey yok. Sadece düşünce yoluyla. Hayal bile edemezdim ama gelecek burada saklı. Yeniden yürümemi sağlamıyor belki ama kitap yazabilirim” dedi. Haberin Devamı�

Haberle ilgili daha fazlası:#Neuralink#Felç#Beyin-Bilgisayar Arayüzü

68893c7a0927aa718fcc2000.jpg

68893d9f0927aa718fcc200b.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri