- IFGT Puan
- 8
Son günlerde haberlerde, sosyal medyada ya da bizzat kendi çevremizde okullarda yaşanan olayları gördükçe "Neler oluyor?" demeden edemiyoruz. Akran zorbalığından tutun, disiplin sorunlarına; öğretmen-öğrenci arasındaki o eski saygı bağının zayıflamasından, kantin fiyatlarına kadar her gün yeni bir mevzu patlak veriyor.
Okul sadece dört duvar arası değil, bir neslin yetiştiği yer ama şu anki tablo pek iç açıcı durmuyor. Bu yüzden klavyelerin başına geçin, bu konuyu enine boyuna Tartışma Platformu köşemizde masaya yatıralım diyorum.
Şu anki eğitim ortamını düşündüğünüzde, sizi en çok ne rahatsız ediyor? Gelin şu başlıklar üzerinden dertleşelim:
NOT: Arkadaşlar, burası özgür bir platform ama unutmayın; tartışırken birbirimizi kırmıyoruz, fikirlerimizi saygı çerçevesinde paylaşıyoruz. Amacımız sadece şikayet etmek değil, "şöyle olsa daha iyi olurdu" diyebilmek.
Sizce bu olayların temel sebebi ne? Aileler mi boşladı, sistem mi yetersiz, yoksa jenerasyon mu çok farklı bir yere gidiyor?
Yorumlarda buluşalım, herkesin fikri bizim için değerli!
Okul sadece dört duvar arası değil, bir neslin yetiştiği yer ama şu anki tablo pek iç açıcı durmuyor. Bu yüzden klavyelerin başına geçin, bu konuyu enine boyuna Tartışma Platformu köşemizde masaya yatıralım diyorum.
Şu anki eğitim ortamını düşündüğünüzde, sizi en çok ne rahatsız ediyor? Gelin şu başlıklar üzerinden dertleşelim:
- Akran Zorbalığı: Artık sadece şakalaşma boyutunu geçti, ciddi bir sorun haline geldi. Sizce okulların bu konudaki önlemleri yeterli mi?
- Saygı ve Disiplin: "Eski günler" edebiyatı yapmak istemem ama o eski hiyerarşi ve saygı ortamı gerçekten bitti mi?
- Güvenlik: Okul kapısından içeri girdiğinizde (veya çocuğunuzu bıraktığınızda) gerçekten "burası güvenli" diyebiliyor musunuz?
- Sosyal Medya Etkisi: Okulda yaşanan her kavganın, her olayın anında videoya çekilip "reels" olması durumu nasıl tetikliyor?
NOT: Arkadaşlar, burası özgür bir platform ama unutmayın; tartışırken birbirimizi kırmıyoruz, fikirlerimizi saygı çerçevesinde paylaşıyoruz. Amacımız sadece şikayet etmek değil, "şöyle olsa daha iyi olurdu" diyebilmek.
Sizce bu olayların temel sebebi ne? Aileler mi boşladı, sistem mi yetersiz, yoksa jenerasyon mu çok farklı bir yere gidiyor?
Yorumlarda buluşalım, herkesin fikri bizim için değerli!