Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Oltayla 30 kiloluk orkinos yakaladı: Bu balığı beklemiyordum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Oltayla 30 kiloluk orkinos yakaladı: Bu balığı beklemiyordum

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Ünsal YÜCEL/EDİRNE, (DHA)Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2025 10:52Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Saros Körfezi’ndeki İbrice Limanı’nda kıyıda oltasıyla avlanan amatör balıkçı Ufuk Çakır (33), 130 santimetre uzunluğunda, 30 kilo ağırlığında orkinos yakaladı
Haberin DevamıKeşan ilçesinde yaşayan ve 10 yıldır amatör balıkçılık yapan Ufuk Çakır, İbrice Limanı’nda olta ile balık avlamaya gitti. Çakır’ın oltasına bir süre sonra büyük bir balık takıldı. Çakır, yaklaşık 20 dakikalık uğraş sonucu arkadaşının da yardımıyla balığı güçlükle kıyıya çekti.‘BU BALIĞI BEKLEMİYORDUM’10 yıldır amatör balıkçılık yaptığını ve ilk kez bu büyüklükte bir balık tuttuğunu ifade eden Çakır, “En sevdiğim av disiplini olan ‘Shore jigging’ av tekniği ile derin meralarda çeşitli avcı balıkları avlıyorum. Akya, torik, yazılı orkinos, sinarit gibi balıkları tutuyorum.
Çeşitli meralara gidiyordum. Daha önceki bir avda oltaya orkinos takıldı. Ancak bir süre mücadele sonunda kazanan taraf o olmuştu. Bu balığı beklemiyordum. Oltaya geldiğinde ilk önce torik zannettim. Sonrasında büyük olduğunu belli etti ve mücadele başladı.Haberin DevamıYaklaşık 20 dakikalık mücadele sonunda galip gelen taraf ben oldum. Orkinos kıyıya geldi ve kıyı rekorumu 30 kilo ağırlığında ve 130 santimetre uzunluğunda orkinosla kırdım. Peşinde olan herkese rastgele” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Orkinos#Saros Körfezi#İbrice Limanı

67e8f8096f37df6d44c0dc0e.jpg

67e8f81d6f37df6d44c0dc12.jpg

67e8f81d6f37df6d44c0dc10.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri