Ölüm saatte 229 km hızla gelmiş

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Ölüm saatte 229 km hızla gelmiş başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 29 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Ölüm saatte 229 km hızla gelmiş
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
DHAOluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2025 07:00Kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarpıp kimya öğretmeni sürücü Mevlüt Külcü’nün ölümüne neden olan aracın hızının saatte 229 kilometre olduğu tespit edildi. Tutuklanan sürücü İsmail Andaç ifadesinde, “Aracımın 229 kilometre hıza nasıl çıktığını bilmiyorum” dedi.
Haberin DevamıKonya’da 3 Ekim’de Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nde görevli kimya öğretmeni Mevlüt Külcü (40) saat 13.30 sıralarında cuma namazına gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Kırmızı ışıkta bekleyen Külcü’ye İsmail Andaç (41) yönetimindeki 42 AIT 900 plakalı otomobil arkadan çarptı. İkiye bölünen otomobildeki Külcü hayatını kaybetti, Andaç ise yaralandı. 2 çocuk babası Mevlüt Külcü, Ilgın ilçesinde toprağa verildi.FRENE BİLE BASMAMIŞİsmail Andaç’ın kullandığı otomobilin hızı, fren izi olmaması nedeniyle Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri tarafından kavşaktaki kamera kayıtlarındaki görüntüler aracılığıyla tespit edildi. Ekipler, Andaç’ın otomobilinin kamera açısına girdiği andan, Mevlüt Külcü’nün aracına çarptığı ana kadarki mesafenin 207 metre olduğunu ve otomobilin bu mesafeyi 3.5 saniyede katettiğini saptadı. Bu veriler üzerinden Andaç’ın kullandığı aracın hızının saatte 229 kilometre olduğu hesaplandı.Haberin Devamı‘O HIZA NASIL ÇIKTIĞIMI BİLMİYORUM’Tedavisinin ardından tutuklanan İsmail Andaç ifadesinde, “Aracımın 229 kilometre hıza nasıl çıktığını bilmiyorum. Aracımı yeni almıştım. Aracımda vites geçişi gibi bir sorun vardı ve tamirciye götürüp yaptırmıştım. Ancak kaza olayında aracımın mekanik durumuyla ilgili bir sıkıntı yoktu. Bilmediğim bir sebepten kendimi kaybetmem nedeniyle kazanın meydana geldiğini düşünüyorum” dedi.‘TRAFİK KAZASI ADI ALTINDA VAHŞET’- Mevlüt Külcü’nün acılı eşi biyoloji öğretmeni Kadriye Başak Külcü ise adalete güvendiğini belirterek şöyle konuştu:“Emsal bir karar verilmesini istiyorum. Hiçbir fren izi olmadığı görülüyor. Bu trafik kazası adı altında bir vahşet. Bunun istenmeden meydana gelen bir trafik kazası olarak değil, birinin canını almak üzere yola çıkılmış bir olay olarak ele alınmasını istiyoruz. Bir anne, bir eş ve bir öğretmen olarak ve ruhunun yarısını eşiyle birlikte toprağa gömen birisi olarak, adaletimizden bu duyarlılığı talep ediyorum. İnşallah bu insan birkaç yıl ceza alıp tekrar birinin canını almak için yola çıkmaz. Bizim canımız yandı, benim çocuklarım gibi başkalarının çocukları babasız kalmasın. 10 yaşındaki oğlum bir türlü babasının ölümünü kabullenemiyor. Benim telefonumdan, belki telefonu açar umuduyla babasını arıyor. Eşim iyi bir eğitimciydi.Haberin DevamıBirçok çocuğun hayatına dokundu. Çok güzel yerlere gelen birçok öğrencisi var.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Konya#Kaza#Trafik Kazası

68f4101a786b2526dc120567.jpg

68f4104b786b2526dc12056a.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri