- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 630
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 28
İtibar:

Perde Pilavı Tarifi
Her halini severek tükettiğimiz pilav bu sefer hamura sarılı şekli ile karşımıza çıkar. Bu farklı tarifi zor görünse de yapabilir ve muhteşem bir deneyimi tadabiliriz.
Hazırlanışı:
Adım 1
Tavukları haşlayarak başlayalım. Tavuk butlarını suya koyalım ve ocağın altını açalım. Tavuklarımız piştiğinde ocağımızı kapatalım ve tenceremizi bir kenara kaldıralım.
Adım 2
Tavuklarımız pişerken hamurumuzu hazırlayalım. Derin bir kap içerisine tereyağı (3 yemek kaşığı), yumurta, yoğurt ve tuz (1 çay kaşığı) koyalım. Güzelce bir kaşık yardımıyla hepsini karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Adım 3
Hamurumuzu koyacağımız tencere veya kabımıza tereyağı (1 yemek kaşığı) sürelim. Çiğ bademleri tereyağının üzerine ve her tarafta olacak şekilde dizelim. Kabımızı buzdolabında dinlendirelim.
Adım 4
Pilav tenceremizi alalım ve ocağı açıp dolmalık fıstıkları kavuralım.
Adım 5
Dolmalık fıstıklar kavrulduktan sonra yıkayıp iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim. Dolmalık fıstık, karabiber, kuş üzümü, yenibahar ve tuzumuzu (2 çay kaşığı) da ekleyelim. Kısık ateşte 3-4 dakika kavuralım.
Adım 6
Kavrulan pirincimizin üzerine haşladığımız tavukların suyundan ekleyelim. Biraz kaynatıp suyunu çektiğinde, pirinçler tam pişmeden tenceremizi ocaktan alalım.
Adım 7
Haşlanmış tavukları parça parça yapalım ve pilavımızın üzerine koyalım.
Adım 8
Hazırladığımız hamuru tezgaha alalım. Oklava yardımıyla açalım ve kabımızın içerisine düzgünce oturtalım. Her taraftan eşit sarkıntılar olmasına dikkat edelim.
Adım 9
Kenarda dinlenip ılınmış tavuklu pilav karışımını hamurun içerisine güzelce dökelim.
Adım 10
Kalıbın kenarından sarkan hamurları pilavın üzerine kapatalım.
Adım 11
180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Pişmiş perde pilavımızı düz bir tabağa ters çevirelim. Perde pilavımız sunum için hazır. Afiyet olsun.
Hazırlanışı:
Adım 1
Tavukları haşlayarak başlayalım. Tavuk butlarını suya koyalım ve ocağın altını açalım. Tavuklarımız piştiğinde ocağımızı kapatalım ve tenceremizi bir kenara kaldıralım.
Adım 2
Tavuklarımız pişerken hamurumuzu hazırlayalım. Derin bir kap içerisine tereyağı (3 yemek kaşığı), yumurta, yoğurt ve tuz (1 çay kaşığı) koyalım. Güzelce bir kaşık yardımıyla hepsini karıştıralım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Adım 3
Hamurumuzu koyacağımız tencere veya kabımıza tereyağı (1 yemek kaşığı) sürelim. Çiğ bademleri tereyağının üzerine ve her tarafta olacak şekilde dizelim. Kabımızı buzdolabında dinlendirelim.
Adım 4
Pilav tenceremizi alalım ve ocağı açıp dolmalık fıstıkları kavuralım.
Adım 5
Dolmalık fıstıklar kavrulduktan sonra yıkayıp iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim. Dolmalık fıstık, karabiber, kuş üzümü, yenibahar ve tuzumuzu (2 çay kaşığı) da ekleyelim. Kısık ateşte 3-4 dakika kavuralım.
Adım 6
Kavrulan pirincimizin üzerine haşladığımız tavukların suyundan ekleyelim. Biraz kaynatıp suyunu çektiğinde, pirinçler tam pişmeden tenceremizi ocaktan alalım.
Adım 7
Haşlanmış tavukları parça parça yapalım ve pilavımızın üzerine koyalım.
Adım 8
Hazırladığımız hamuru tezgaha alalım. Oklava yardımıyla açalım ve kabımızın içerisine düzgünce oturtalım. Her taraftan eşit sarkıntılar olmasına dikkat edelim.
Adım 9
Kenarda dinlenip ılınmış tavuklu pilav karışımını hamurun içerisine güzelce dökelim.
Adım 10
Kalıbın kenarından sarkan hamurları pilavın üzerine kapatalım.
Adım 11
180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Pişmiş perde pilavımızı düz bir tabağa ters çevirelim. Perde pilavımız sunum için hazır. Afiyet olsun.