Polonya lideri Tusk'tan Trump-Putin görüşmesi mesajı: 'Birçok endişem ve büyük bir umudum var'

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 25

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Polonya lideri Tusk'tan Trump-Putin görüşmesi mesajı: 'Birçok endişem ve büyük bir umudum var' başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 25 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Polonya lideri Tusk'tan Trump-Putin görüşmesi mesajı: 'Birçok endişem ve büyük bir umudum var'
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
AAOluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2025 15:10ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 15 Ağustos'ta Alaska'da yapılacak görüşmeyi değerlendiren Polonya Başbakanı Donald Tusk, “Toplantının sonuçlarını bekleyeceğim. Birçok endişem ve büyük bir umudum var” dedi.
Haberin DevamıPolonya'nın kamu yayıncısı TVP World'ün haberine göre, Başbakan Tusk, basın toplantısında 15 Ağustos’taki Trump-Putin görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Tusk, görüşme öncesinde ABD’nin tutum konusunda Avrupa’daki ortaklarına danışma sözü verdiğini belirterek, “Trump ve Putin arasındaki toplantının sonuçlarını bekleyeceğim. Birçok endişem ve büyük bir umudum var.” ifadelerini kullandı.Avrupalı liderlerin ortak açıklamasının Ukrayna barış görüşmeleriyle ilgili yaklaşımlarında birlik içinde olduklarını gösterdiğini kaydeden Tusk, Ukrayna’nın da bu görüşmelere dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.Gözden KaçmasınAvrupa’dan ABD’ye Alaska dosyası… Londra’da yetkililer buluştuHaberi görüntüleTusk, Trump’ın Ukrayna’daki savaşa ilişkin son yorumlarının, ABD Başkanı'nın giderek Ukrayna ve Avrupa’nın çatışmaya dair argümanlarını daha iyi anladığı izlenimini verebileceğini ancak bu tutumun kalıcı olacağından yüzde yüz emin olmadığını sözlerine ekledi.Haberin DevamıABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 15 Ağustos Cuma günü ABD'nin Alaska eyaletinde görüşeceğini açıklamıştı.Avrupa ülkelerinin liderleri, Trump-Putin görüşmesi öncesi Ukrayna'ya ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, barışa giden yola Ukrayna olmadan karar verilemeyeceğini bildirmişti.Gözden KaçmasınUkrayna pazarlığı Alaska’da yapılacak! Trump günü ve adresi verdiHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Donald Tusk#Vladimir Putin#Donald Trump

6899ddcc45543b1db25b736f.jpg

689943a337025f80cdf5120d.jpg

6897b609aa045937a5bcd442.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri