• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

  • IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

    Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor: Çarpıcı araştırma sonuçları yayımlandı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor: Çarpıcı araştırma sonuçları yayımlandı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 12 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor: Çarpıcı araştırma sonuçları yayımlandı
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

Gümüş Üye
Katılım
6 Şub 2022
Mesajlar
9,803
Tepkime puanı
0
Puanları
0

İtibar:

DHAOluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2025 17:31Bilim insanları, içeriğinde rafine şeker bulunan gıda ürünlerinin, hücrelere zarar vererek kronik inflamasyona neden olduğunu bildirdi.
Haberin DevamıCalifornia Üniversitesi'nden bilim insanları, özellikle paketli gıdalarda bulunan rafine şekerin, hücre hasarına yol açıp biyolojik yaşlanmayı hızlandırdığını belirtti.Son araştırmalar, işlenmiş gıdaların bir Amerikalının günlük kalori alımının yüzde 60'ını oluşturduğunu ortaya koydu. Şekerli içecek, paketli ekmek, meyveli yoğurt, kahvaltılık gevrek, sucuk ve salam gibi işlenmiş etlerin biyolojik yaşlanmayı hızlandırdığı tespit edildi.İçeriğinde rafine şeker bulunan gıda ürünlerinin, hücrelere zarar vererek kronik inflamasyona yol açtığı bildirildi. Kronik inflamasyon; obezite, diyabet, karaciğer ve kalp hastalıklarını tetiklemesinin yanı sıra, çeşitli kanser türlerinin risklerini de artırabiliyor.Beslenme epidemiyoloğu Marialaura Bonaccio, rafine şeker içeren gıdaların, besleyici açıdan yetersiz olmalarının yanı sıra şeker, tuz ve doymuş yağlar açısından da zengin olduklarını dile getirdi.Haberin DevamıBonaccio, “İşlenmiş gıdalar, uzun vadede vücut için toksik maddelerin taşıyıcıları haline gelirler, bu nedenle düzenli tüketimleri oldukça tehlikelidir” diye konuştu.Gözden KaçmasınAlzheimer'da yeni umut: Erken evrede teşhisi mümkün kılacak kan testi ABD'de onaylandıHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Rafine Şeker#Hücre Hasarı#Biyolojik Yaşlanma

68444d2a1f20a2984e65cceb.jpg


68442cb71f20a2984e65cc23.jpg


Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri