Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

'Rize'de olmaz' dediler inadı tuttu! Zarar görmesin diye poşete sardı 'Yatak yapacağız olgunlaşmaları için'

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
'Rize'de olmaz' dediler inadı tuttu! Zarar görmesin diye poşete sardı 'Yatak yapacağız olgunlaşmaları için'

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İHAOluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2025 17:43Rizeli Sultan Yılmaz, iklim şartlarına uygun olmayan muz yetiştirmek için muz ağacı dikti. Geçen 2 yılda yaşadığı kötü tecrübe sonrasında bu yıl ağacın her şeyi ile ilgilenen Yılmaz, meyvelerini hava şartlarından zarar görmesin diye poşetle muhafazaya aldı.
Haberin DevamıRize'nin Kalkandere ilçesi Adalar Mahallesi'nde yaşayan 43 yaşındaki Sultan Yılmaz, çay bahçesine önce kivi ekti. Kividen verim alamayan Yılmaz bu kez muz ağacını denemek istedi. 'Rize'de olmaz, tutmaz' dedikleri muz ağaçları metrelerce uzadı.Bu yıl meyve de veren muz ağacına gözü gibi bakan Yılmaz, her gün bakımlarını ihmal etmiyor. Özellikle Rize iklimine müsait olmayan muzların zarar görmesini istemeyen Yılmaz, meyveleri iklim şartlarından korusun diye poşete bile sardı.
ÖNCE KİVİ DENEDİ SONRA MUZ DİKTİÇayın yanında kivi ektiklerini ama istedikleri verimi alamayınca muz dikmeyi düşündüklerini dile getiren Sultan Yılmaz "Çayın yanında ekstradan kivimiz vardı. Kividen pek verim alamadık o nedenle söktük. Dedik bir de muz ekelim. Güzel de oldu. 1-2 ağaç derken böyle devam ediyoruz.
Ürünlerimizi almaya da devam edeceğiz. Şuanda 2-3 santim büyüdüler. Geçtiğimiz yıl amatörlüğümüze geldi, kafa kısmını kırmadım. Bu yıl kafasını kırdım, galiba muz alacağım. Poşeti sarmayınca çok ürün veriyor ama büyümüyor. Poşeti sardım, artık az ürün verecek ama şişecek" ifadelerini kullandı.
Muzların 15 santime kadar geldiğinde ağaçtan alınarak olgunlaşması için farklı bir işlem yapılacağını kaydeden Yılmaz "Bu muzlar ağaçta olmuyor. Yatak yapacağız olgunlaşmaları için. 10-15 santimetre olunca yeşilken toplayacağız yatak yapacağız ona. Kendi muzumuzu ürettik, daha sıkıntı yok, artık ihracat yapacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Rize#Muz#Çiftçi

688a2f0db310f65a80508c82.jpg

688a2dc5b310f65a80508c79.jpg

688a2e37b310f65a80508c7e.jpg

688a2df9b310f65a80508c7b.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri