Cep Telefonu Samsung Galaxy A34 ve A54 Tanıtım Tarihi Duyuruldu! Şimdiden Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Samsung kategorisinde X tarafından oluşturulan Samsung Galaxy A34 ve A54 Tanıtım Tarihi Duyuruldu! Şimdiden Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 96 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Samsung
Konu Başlığı Samsung Galaxy A34 ve A54 Tanıtım Tarihi Duyuruldu! Şimdiden Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin

İtibar:

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un uzun süredir merak edilen “Galaxy A34” ve “Galaxy A54” modellerinden sevindiren haber geldi. Son dönemde her iki model hakkında da çok fazla sızıntı yaşanmıştı. Sızıntılarda 2 modelinde teknik özellikleri ortaya çıkartılmıştı. Resmi tanıtımından önce modellerin tüm özellikleri ortaya çıkmış olsa da ne zaman tanıtılacağı belli değildi. Cihazların resmi çıkış tarihini ortaya koyacak tanıtımın tarihiyse sonunda belli oldu.

Samsung Galaxy A34 ve A54 Tanıtım Tarihi Duyuruldu! Şimdiden Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı!

Samsung 27 Şubat’ta başlayan ve bugün sona eren “MWC 2023” etkinliğinde yeni modellerini tanıtmıştı. 2023 yılı amiral gemisi modellerinin yanı sıra yazılım alanından da önemli gelişmeleri duyurmuştu. Ancak şirket, uzun süredir hakkında pek çok sızıntı yaşanan 2 modeliyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı. Samsung cephesi için etkinliğin en çok merak edilenleri arasında “Galaxy A34” ve “Galaxy A54” modelleri yer almıştı. Ancak MWC 2023’te her 2 model için ne tanıtım, ne de lansman tarihi açıklanmadı.

Samsung Galaxy A34 ve A54 Tanıtım Tarihi Belli Oldu!​

Samsung Galaxy A34 ve A54

Her 2 model için piyasada beklenti “MWC 2023” etkinliğinde ortaya çıkması yönündeydi. Özellikle son dönemde hem “Galaxy A34” hem de “Galaxy A54” modellerinden çok fazla sızıntı yaşanmıştı. Her iki modelinde tüm teknik özellikleri ve tasarımları da bu sızıntılarda ortaya çıkmıştı. Bu nedenle şirketin 2 modeli de etkinlikte duyurması veya en azından ne zaman tanıtacağını açıklaması bekleniyordu. Samsung ise piyasanın beklentilerine yanıt vermedi.
Samsung’un “Galaxy A” serisine eklenecek 2 yeni modelinin tanıtım tarihiyse yine “sızıntı” ile ortaya çıktı. Samsung’a dair başarılı sızıntılarıyla bilinen “OnLeaks” tarafından tanıtım tarihi sızdırıldı. Hakkında sık sık sızıntılar ortaya çıkan Galaxy A34 ve Galaxy A54 modellerinin 2023 Mart ayı içerisinde tanıtılacağı belirtildi.
Twitter üzerinden yayınlanan paylaşımda Samsung’un her iki modeli de 15.03.2023 tarihinde tanıtacağı belirtildi. Ancak söz konusu tanıtım tarihi resmi olarak doğrulanmayan bilgi durumunda. Zira Güney Kore merkezli teknoloji devinden konuya istinaden herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

Samsung Galaxy A34 ve A54 Özellikleri Sızdırılmıştı​

post_1677794145_8442088837467.jpg

2023’ün ilk 2 ayı içerisinde Samsung’un “Galaxy A” serisinin 2 yeni üyesine dair çokça sızıntı yaşanmıştı. Sızıntılarda hem “Galaxy 34” hem de “Galaxy A54” modellerinin teknik özellikleri ve tasarımları ortaya çıkmıştı.

Samsung Galaxy A34 Özellikleri​

Samsung Galaxy A34

Samsung’un Galaxy A34 modelinin sızdırılan teknik özelliklerine göre “MediaTek” işlemciyle gelecek. Modelde yer alacak işlemcinin “Dimensity 900” olduğu belirtildi. Söz konusu işlemci 2 adet 2.6 GHzCortex A78” ve 6 adet 2.0 GHzCortex A55” çekirdeğe sahip. Ayrıca üzerinde “Mali CG68 MC4” GPU da yer alıyor.
Galaxy A34 sızıntısında modelin “6 GB” ve “8 GB” şeklinde 2 adet “RAM” seçeneğiyle geleceği belirtildi. Aynı şekilde modelde “128 GB” ve “256 GB” şeklinde 2 tane depolama alanı seçeneği bulunacak. Ek olarak “microSD” kart yuvasının bulunduğu da belirtilmişti. Modelde “5.000 mAh” batarya kapasitesi bulunacak.

Sony OIS Destekli Kamera​

Samsung Galaxy A34 kamerası ise “Sony” tarafından geliştirilen “OIS” destekli olacak. Üçlü kamera sistemine sahip modelde “48 Megapiksel” ana kamera yer alacak. Model “4Kçözünürlük kalitesinde video çekim yapılabilmesi mümkün olacağı belirtildi.Ayrıca “8 Megapiksel” ultra geniş kamera ve “5 Megapiksel” makro kamera yer alacak. Galaxy A34 ön kamerası ise “13 Megapiksel” olacak.

6.6 inç Super AMOLED Ekran​

Galaxy A34 ekran özellikleri de sızdırılmıştı. Modelin “6.6 inçekran boyutlu ve “90 Hzekran yenileme hızı destekli “SUPER AMOLED” ekran yer alacak. Modelin ekranı “1080*2400 piksel” çözünürlük kalitesi ve “399 ppiyoğunluk desteği bulunacak.

Samsung Galaxy A34 Teknik Özellikleri​

İşletim SistemiAndroid 13 “One UI 5”
İşlemciMediaTek Dimensity 1080 “6 nm”
Ekran6.6 inç / 90 Hz / 1080*2400 piksel / 399 ppi “Super AMOLED”
RAM4 GB / 6 GB
Batarya5.000 mAh
Arka Kamera48 MP “Ana Kamera” / 8 MP “Ultra Geniş Kamera” / 5 MP “Makro”
Ön Kamera13 MP

Samsung Galaxy A54 Özellikleri Sızdırılmıştı​

Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A serisinin bir diğer yeni üyesi “A54” modelinde kendi yonga setini kullanacak. Ortaya çıkan bilgilere Galaxy A54 modelinde “Samsung Exynos 1380” yonga seti ile gelecek. Yonga seti 4 adet 2.4 GHzCortex A78” ve 2 adet 2.0 GHzCortex A55” çekirdeğe sahip. Üzerinde “Mali G68 MP5GPU bulunuyor.
Model “6 GB” ve “8 GBRAM seçenekleriyle piyasaya sürülecek. Modelde depolama alanı seçeneğiyse “128 GB” ve “256 GB” olarak sızdırılmıştı. Gücünü ise “5.000 mAh” batarya kapasitesi bulunuyor.

Galaxy A54 Kamera Özellikleri​

Samsung’un Galaxy A54 kamerasında da “Sony” tarafından geliştirilen “OIS” desteği bulunuyor. Diğer model gibi üçlü kamera sistemine sahip olacak. Modelin ana kamerası “50 Megapiksel” olacak. Sızdırılan bilgilerde modelin “12 Megapikselultra geniş kamera” ve “5 Megapikselmakro kamera olacak. Cihazın ön kamerası ise “32 Megapiksel” olacak.

Galaxy A54 Ekran Özellikleri​

Samsung, Galaxy A54 modelinde “6.4 inç” ekran boyutu bulunuyor. Modelin ekranı “120 Hzekran yenileme hızı sunan ve “800 nit” performanslı “Super AMOLED” panel yer aldı. Panelde “1080*2400 piksel” çözünürlük ve “411 ppiyoğunluk desteği bulunuyor.

Samsung Galaxy A54 Teknik Özellikleri​

İşletim SistemiAndroid 13 “One UI 5”
İşlemciSamsung Exynos 1380 “5 nm”
Ekran6.4 inç / 120 Hz / 800 nit / 1080*2400 piksel / 411 ppi “Super AMOLED”
RAM6 GB / 8 GB
Batarya5.000 mAh
Arka Kamera50 MP “Ana Kamera” / 12 MP “Ultra Geniş Kamera” / 5 MP “Makro”
Ön Kamera32 MP

Üst Alt