IFGT Yemek Sebzeli Balık Graten

  • Konbuyu başlatan KraL
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 4

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde KraL tarafından oluşturulan Sebzeli Balık Graten başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı Sebzeli Balık Graten
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Paylaşımcı üye
Katılım
27 Kas 2025
Mesajlar
488
Tepkime puanı
14
IFGT Puan
18
sebzeli-balik-graten-500x333.jpeg



Sebzeli Balık Graten Tarifi'nin Malzemeleri
300-400 g fileto balık
1 bağ ıspanak
5-6 tane küçük patates
1 diş sarımsak
250 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar
Sebzeli Balık Graten Tarifi'nin Yapılışı
Merhaba
İlk olarak ıspanağı yıkanıp iyice süzüldükten sonra teflon tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda 5 dk pişirin. Tencereye halka şeklinde ince dilimlenmiş patatesleri, küçük doğranmış sarımsağı ve sıvı kremayı koyun. 10 dk hafif ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip altını kapatınca ıspanağı patatese ekleyip birbirine karıştırın. Balığı istediğiniz büyüklükte kesin veya tüm olarak küçük bir borcama koyun ve baharatlayın. Tereyağını da balığın kenarlarına yerleştirin ve balığın üzerine harcımızı yerleştirin 180 derecede yarım saat pişirin son 5 dk kala kaşarı serpin ve tekrar fırına sürün. Sağlıklı ve lezzet garantili :)
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt