- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 630
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 28
İtibar:

Sebzeli Kızarmış Çin Böreği Tarifi
Malzemeler5 adet çin böreği yufkası
1 diş sarımsak ince kıyılmış
3 dal taze soğan ince kıyılmış
1 adet kereviz sapı ince doğranmış
1 adet havuç rendelenmiş
100 gr beyaz lahana doğranmış
50 gr soya filizi
15 gr mısır nişastası
10 ml su
15 ml Susam yağı
250 gr sıvı yağ kızartmak için
Chili soya sos
50 ml soya sos
½ Adet limon suyu
10 gram zencefil
½ Adet kırmızı meksika biberi
5 gr kavrulmuş Susam
ADIM 1
Wok tavaya susam yağı ekleyin ve yağı kızdırın.
ADIM 2
İçine zencefil ve sarımsağı ilave edin ve aroması çıkana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Taze soğan, lahana kereviz sapı ve havuçları yumuşayana kadar pişirin. İçine soya filizi ve su ekleyin. Mısır nişastası, susam yağı ve soya sosunu içine dökün ve ateşi kısarak Sosyo ulaşana kadar bir 2 dakika pişirin.
ADIM 3
Ateşten alın ve soğumaya bırakın yufkanın ortasına biraz malzeme yerleştirin rulo halinde sarın kenarları suyla yapıştırın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yufkaları altı rengi alıncaya kadar kızartın.
ADIM 4
Sosu için
Susam hariç tüm malzemeleri doğru çektirin Susam ilave edin.
Afiyet olsun