• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Silifke'nin yoğurdu Avrupa'da görücüye çıkıyor

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 38

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Silifke'nin yoğurdu Avrupa'da görücüye çıkıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 38 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Silifke'nin yoğurdu Avrupa'da görücüye çıkıyor
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
Süper Moderatör

İtibar:

Mehmet OKUR/ SİLİFKE (Mersin), (DHA)Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2025 10:59Avrupa Birliği’nin coğrafi işaret tescili alan Silifke yoğurdunun, uluslararası arenada görücüye çıkıyor. Bu kapsamda Silifke’nin kültürel mirası da öne çıkarılıyor.
Haberin Devamı Silifke Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle kapsamlı tanıtım çekimleri gerçekleştirildi. Tanıtım çekimlerinde, yoğurdun geleneksel üretim süreci, kültürel önemi ve bölgenin doğal güzellikleri detaylı bir şekilde kayıt altına alındı. Yıllardır geleneksel yöntemlerle üretim yapan yerel bir üreticinin köy evinde gerçekleştirilen çekimlerde, Silifke yoğurdunun otantik yönleri ön plana çıkarıldı.SİLİFKE KÜLTÜRÜ DE ÖNE ÇIKARILDISilifke’nin tanıtımı sadece yoğurtla sınırlı kalmadı. Çekimler sırasında, Silifke’nin kültürel mirası da öne çıkarıldı. Silifke Cavit Erden Müzik ve Folklor Derneği ekibi, özel olarak hazırlanan 'Silifke Yoğurdu' temalı halk oyunları gösterisiyle kamera karşısına geçti. Renkli kıyafetler ve coşkulu performanslarla yoğurdun Silifke kültüründeki önemi ve yerini geleneksel danslarla anlattı.Haberin DevamıAVRUPA'DA YENİ BİR LEZZETAvrupa Birliği Delegasyonu yetkilileri, coğrafi işaretli ürünlerin yerel kalkınmaya katkı sağladığını ve bu ürünlerin tanıtımının Avrupa’daki tüketiciler için büyük önem taşıdığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Silifke Yoğurdu, artık Avrupa’nın da tanıdığı ve koruduğu bir lezzet. Bu çekimlerle hem bölgenin kültürel zenginliği hem de ekonomik değeri ön plana çıkacak” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Silifke Yoğurdu#Coğrafi İşaret#Avrupa Birliği

6836c2446303d2d39dad4e99.jpg

6836c26b6303d2d39dad4ea0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt