Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Sınava hazırlık el yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sınava hazırlık el yakıyor

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Zülal ATAGÜ[email protected]şturulma Tarihi: Ekim 31, 2024 07:00Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın tarihini henüz açıklamamış olsa da iyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrenciler çalışmaya çoktan başladı.
Haberin DevamıEğitim Uzmanı Onur Soğuk, sınava hazırlıkta bu yıl maliyetlerin en az iki kat arttığını söyleyerek şu bilgileri verdi:DENEME SINAVLARI 10-12 BİN BANDINDA ◊ LGS’ye hazırlık için yıl boyunca tüm branşlardan en az 20 test kitabı çözülmesi gerekiyor. Bunlara ek olarak öğrencinin 2 haftada bir deneme sınavına katılması, bir çevrimiçi eğitim platformundan ya da hafta sonları bir kurstan destek alması da başarısına katkı sağlıyor.◊ Çevrimiçi eğitim platformlarındaki fiyat bu yıl tek ders için yıllık 9 bini bulabiliyor. ◊ Bir öğrencinin ayda ortalama 2, hazırlık döneminin tamamında 20 deneme sınavına girmesi gerekiyor. Yıllık deneme sınavının maaliyeti 10-12 bin TL. BİR SAAT ÖZEL DERS 2 BİN 500 LİRA◊ Tüm branşların olduğu ve 5 kitabı kapsayan test kitabı setleri ortalama bin 500 lirayı buluyor. Tek kitap ise ortalama 250 TL’den satılıyor. Konu anlatımlı, özel yeni nesil sorulu ve video içerikli kitapların fiyatı da 500 lirayı bulabiliyor.Haberin Devamı◊ Özel ders ücretleri büyük farklılık gösteriyor. Popüler öğretmenlerden özel ders almak isteyenlerin saat başına 2 bin 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Türkiye ortalaması bu yıl saat başı 1500 lira.VIP KURSLAR 110 BİN TL-Sınava hazırlık kurs merkezlerinin fiyatları ilden ile farklılık gösteriyor. Ancak İstanbul’da geçtiğimiz yıl ortalama 20 bin lira olan kurs fiyatları bu yıl 40 bine yükseldi. Anadolu kentlerinde ise ortalama 20 bin liraya kurs bulunabiliyor. Fakat markalaşmış bir kurstan eğitim almak isteyenlerin 60 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Diğer yandan 3-5 kişilik sınıflarda ders veren butik ya da diğer adıyla VIP bir dersanede eğitim almanın maliyeti en az 110 bin TL. Rakam yol parasının da eklenmesiyle artıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:#MEB#LGS#Hazırlık

6722bec25d59d024d3a0c844.jpg

606ef67818c7732e74c80cdd.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri