Sözlük Smart TV

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde IF - Sözlük kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Smart TV başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 62 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı IF - Sözlük
Konu Başlığı Smart TV
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

Smart TV, akıllı TV anlamına gelir. Herhangi bir yayın stream cihazına ihtiyaç duymadan internete bağlanabilen bir televizyondur. Yeni içeriklere ulaşmanız için oldukça kullanışlıdır. Smart TV, Beğendiğiniz içerikleri bir liste haline getirip sonradan izleyebilme gibi olanaklar dahi sunar.

Smart TV evde kullanmış olduğunuz internet bağlantısına bağlanır. Böylece içeriklere erişim imkanı elde edersiniz. Televizyonu internete bağlamak için Ethernet veya WiFi kullanmanız gerekir. İzleme deneyiminiz internet hızınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Smart TV nedir?

Smart TV internete bağlanır ve internet ortamında yayınlanan içeriklere erişmenize olanak tanır. Bu tür televizyonlarda bir işletim sistemi yer alır. Bu işletim sistemi televizyonda yapabileceklerinizi belirler. Televizyonda var olan uygulamaları kullanabilir veya sonradan uygulama yükleyebilirsiniz.

Smart TV üzerinden izlediğiniz içeriklerin kalitesini belirleyen pek çok etken vardır. Bu etkenler internet bağlantısı ve televizyonun sunduğu görüntü kalitesi. Yüksek görüntü kalitesi sunan bir televizyona sahip olsanız dahi internet bağlantınız yavaşsa sorun yaşarsınız.

  • Smart TV tarafından sunulan tüm özelliklerden en iyi şekilde yararlanmak için hızlı bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. İsteğe bağlı olarak izleyeceğiniz her içerik internet bağlantısı kullanılarak yayınlanır. Kaliteli izleme deneyimi için hızlı internet bağlantısı şarttır.
  • Smart TV yerleşik WiFi seçeneğine sahiptir. Televizyonun ayarlar kısmına girerek onu ev ağınıza kolayca bağlayabilirsiniz. Alternatif olarak kablolu bir bağlantı kullanabilirsiniz. İçerikleri izlerken takılmalar yaşamak istemiyorsanız kablolu bağlantı daha iyidir.
  • Belirli Smart TV seçeneklerinde uygulamalar önceden yüklü olarak gelirler. Televizyonlarda yer alan uygulamalar mağazaya göre değişiklik gösterir. Çok fazla içerik tüketmek istiyorsanız satın almadan önce uygulama mağazası konusunda bilgi almalısınız.
  • Smart TV ile akıllı telefonunuz, tabletiniz veya evde kullanılan sinema sistemleri arasında bağlantı kurabilirsiniz. Televizyon üreticileri akıllı telefonlarda çalışabilen bir uygulama geliştirirler. Böylece telefonunuz bir kumanda gibi kullanma şansı elde edersiniz.
Smart TV kullanmanın avantajı herhangi bir uydu alıcısına sahip olmadan televizyon programlarına, filmlere ve müziklere erişim sağlayabilirsiniz. Bazı modellerde internette gezinme ve oyun oynama gibi seçenekler yer alır. Bir satın alım gerçekleştirmeden önce tüm bunları düşünmeniz gerekir.

Smart TV satın alınmalı mı?

Smart TV ilk dönemlerde standart kullanıcılar için lükse sayılabilecek bir seçenekti. Zaman içerisinde ise hemen hemen her eve girebilecek kadar uygun fiyatlı hale geldi. Birçok kişiye göre Smart TV satın almamanız gerekir. Bunun için oldukça kabul edilebilir bazı sebepler vardır.

1. Güçlü alternatifler

Smart TV sayesinde Netflix, Spotify ve buna benzer hizmetlere doğrudan televizyondan ulaşabilirsiniz. Pratikte çok ilgi çekici olsa bile bu hizmetler sadece Smart TV olan televizyonlarda çalışmazlar. Bazı stream cihazlarıyla çok daha fazla ve kaliteli seçeneğe erişim sağlayabilirsiniz.

Alternatif cihazlar çok daha kullanışlıdırlar. Smart TV için geliştirilmiş olan kullanıcı deneyimi çok sağlıklı sayılmaz. Ancak diğer cihazlarda kullanıcı deneyimi ön plandadır. Ayrıca daha fazla entegrasyona sahip olursunuz ve bu daha fazla içeriğe erişebilmeniz anlamına gelir.

2. Düşük performans verimliliği

Smart TV üzerinden içerik izlemek için uygulamalar kullanırsınız. Ancak her uygulama beklediğiniz performansı sunmaz. Uygulamaların akıllı telefon versiyonları çok daha sağlıklı bir şekilde çalışırlar. Temel problem Smart TV yapılandırmasında değil işlem gücü eksikliğindedir.

Uygulamaların düşük performans göstermesi geliştiriciler tarafından takip edilmeyen önemli bir eksikliktir. Smart TV aldığınız zaman donma, gecikme ve çökme gibi can sıkıcı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle yaptığınız her şeye baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz.

3. Güvenlik ve gizlilik problemleri

İnternet ile bağlantılı bir şekilde çalışacak olan herhangi bir cihazda güvenlik durumunu düşünmeniz gerekir. Gizlilik ve güvenlik söz konusu olduğunda Smart TV biraz sorunlu bir alandır. Pek çok ülkede bu tür televizyonların güvenlik riskleriyle ilgili bildirimler yayınlanmıştır.

Smart TV ürünlerinin her birinde otomatik içerik tanıma adı verilen bir sistem vardır. Size daha alakalı reklamlar gösterebilmek için bu tür özelliklerden yararlanılır. Verilerin toplanmasını sınırlama şansınız vardır ama bunu yapabilmek standart kullanıcı için pek kolay bir işlem değildir.

4. Kullanıcı deneyimi sorunları

Smart TV akıllı işlevselliğe sahip olmasına rağmen kullanıcı deneyimi açısından ciddi problemlere sahiptir. Onu bir bilgisayar veya akıllı telefon olarak düşünmemek gerekir. Televizyonda bir şeyler yazmak zordur. Her şeyi diğer cihazlar kadar kolay bir şekilde halletmeniz mümkün değildir.

Bir arama yapmak istediğinizde epey bir uğraşmanız gerekir. Bir harfi yazmak ve hatalı yazılan bir harfi düzeltmek oldukça zordur. Bazı Smart TV seçeneklerinde mikrofon desteği vardır. Ancak bunu hepsinde beklemek çok doğru değildir. Smart TV kullanıcı deneyimi açısından sınıfta kalır.

Satın alınabilecek en iyi Smart TV modelleri nelerdir?

Hedefiniz kapsamlı içerik seçeneklerine sahip kullanıcı dostu bir Smart TV sahibi olmaksa en iyi ürünlerden birini almaya çalışmanız lazım. Piyasada çok farklı fiyatlarda Smart TV bulabilmek mümkündür. Ancak en iyisini almak istiyorsanız belirli modellere veya serilere yönelmelisiniz.

1. Philips 58PUS8506

Philips 58PUS8506 orta sınıf bir seçenektir. Çok yönlü bir televizyondur ve sağlam bir performans ortaya koyar. Görüntü kalitesi önceki seriler ile doğru orantılıdır. Bunu dezavantaj olarak görebilirsiniz. Ancak Philips tarafından üretilen bu Smart TV size eğlenceli bir deneyim sunacaktır.

Fiyatına göre oldukça iyi bir seçenektir. Dolby Vision ve HDR10+ desteği vardır. Oyun oynamak istediğinizde size yeterli imkanları sunar. Görüntü açısından tek problemi fazla parlak olmamasıdır. İnce ayarlar yapmadığınız zaman koyu alanları gösterme konusunda beklentinizi karşılamayabilir.

2. Samsung 55QN90A

Samsung 55QN90A, şirketin giriş seviyesi Neo QLED televizyonları için ideal bir örnektir. HDR görüntü desteği sunar ve oyun özellikleri oldukça iyidir. Smart TV özellikleri ile yapılandırılmıştır. Ancak bu modelin Dolby Vision ve Dolby Atmos desteği yoktur.

Samsung 55QN90A rekabetçi bir fiyata sahiptir. Şaşırtıcı derecede iyi ses ve görüntü kalitesine sahiptir. Smart TV ile akıllara gelebilecek tüm stream hizmetlerine destek sunar. Onu bir oyun konsoluyla denediğiniz zaman oldukça iyi performans alacağınızdan emin olabilirsiniz.

3. LG C1 OLED55C14LB

LG C1 OLED55C14LB oldukça güçlü akıllı özelliklerle donatılmış bir televizyondur. Fiyat açısından oldukça rekabetçidir. Oyun performansı beklenilen seviyenin çok daha üzerindedir. Özellikle renk kararlılığı açısından fazlasıyla iyi bir televizyondur. Ancak HDR10+ desteği yoktur.

Bu televizyon film hayranlarını ve hevesli oyuncuları memnun edebilecek özelliklere sahiptir. Pek çok kullanışlı özelliği vardır. Ultra ince bir panele sahiptir ve ses kalitesi fazlasıyla iyidir. Televizyonda yer alan işletim sistemi elde edilmek istenen özellikleri yakalamanızı kolaylaştırır.

Smart TV satın almak iyi bir fikir olabilir ama dezavantajlarını bilmeniz gerekir. Kullanıcı deneyiminin düşüklüğü ve performans verimliliği problemleri sizi bunaltabilir. İnternet ile bağlantılı hale getirmeyecekseniz bir Smart TV almanız gereksiz bir satın alım kararı olacaktır.


 
Üst Alt