Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Son dakika... Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son dakika... Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
AAOluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2025 15:57Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşılığını yaptığı ileri sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı.
Haberin Devamıİhale yolsuzluÄŸu soruÅŸturmasında gözaltına alınan ve hakimliÄŸe sevk edilenÂBeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Rıza Akpolat tutuklandı.SoruÅŸturma kapsamında Aziz İhsan Aktaş’ın mal varlıklarına yönelik tedbir kararı uygulandı.40 ZANLI SAVCILIKTA İFADE VERDİİstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca Aziz İhsan AktaÅŸ'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, belediye baÅŸkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiÄŸi iddiasıyla yürütülen soruÅŸturma kapsamında, şüphelilerin BayrampaÅŸa Devlet Hastanesi'nde saÄŸlık kontrolünün ardından sevk edildiÄŸi ÇaÄŸlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.Aziz İhsan AktaÅŸHaberin DevamıAralarında BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Akpolat'ın da bulunduÄŸu şüphelilerin ifadelerini vermesi için 1 baÅŸsavcı vekili ile 9 savcının görevlendirildiÄŸi öğrenildi.BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Rıza AkpolatAHMET ÖZER'İN İFADESİ SEGBİS İLE ALINDISoruÅŸturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ve daha önce "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanarak görevden uzaklaÅŸtırılan Esenyurt Belediye BaÅŸkanı Ahmet Özer'in ifadesinin bulunduÄŸu cezaevinden Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi'yle (SEGBİS) alındığı öğrenildi.Suç örgütü elebaşı olduÄŸu öne sürülen Aziz İhsan AktaÅŸ'ın ifadesine ulaşıldıİstanbul Adliyesi'nde çıkarıldığı savcılıkça, "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "rüşvet verme", "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "mal varlığı deÄŸerlerini aklama" suçlarından tutuklama talebiyle hakimliÄŸe sevk edilen şüpheli AktaÅŸ, savcılık ifadesinde hakkındaki iddiaları reddetti.Suç örgütü elebaşı olduÄŸu öne sürülen AktaÅŸ, ifadesinde, her ne kadar kardeÅŸleri ve akrabaları üzerine olan firmaların fiili sahibinin kendisi olduÄŸu iddia edilse de bu hususun doÄŸru olmadığını savundu.Haberin DevamıElif LPG ile Provek İlaç firmalarının kendisine ait olduÄŸunu belirten AktaÅŸ, Elif LPG'nin ortak olduÄŸu Perla Denizcilik ve Güven Otoyol İşletmeleri isimli firmalar bulunduÄŸunu, diÄŸer firmaların ise ticaret sicilinde kime ait görünüyorsa ona ait olduÄŸunu ifade etti.AktaÅŸ, İldeniz Organizasyon isimli firmayı bilmediÄŸini, sahibini de tanımadığını belirterek, söz konusu ÅŸirketin BeÅŸiktaÅŸ Belediyesinden ihale aldığını bilmediÄŸini öne sürdü.BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi BeltaÅŸ İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AÅž BaÅŸkanı Önder Gedik ile tapu dairesinde tanıştığını ifade eden AktaÅŸ, BeÅŸiktaÅŸ Belediye BaÅŸkanı Rıza Akpolat'ı bildiÄŸini ancak yüz yüze görüşmeleri, tanışıklıkları olmadığını, Esenyurt Belediye BaÅŸkanlığı görevinden uzaklaÅŸtırılan Ahmet Özer ile de tanışıklığı bulunmadığını savundu.Haberin DevamıŞüpheli AktaÅŸ, Esenyurt Belediyesinin yaptığı ihalelerden bilgisi olmadığını iddia ederek, "İSFALT, İETT, BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi, İGDAÅž gibi kurumlardan kardeÅŸlerimin firmaları ihale almış olabilir ama ben süreçleri bilmem. Ben, BeÅŸiktaÅŸ Belediyesinden Elif LPG adına ihaleler aldım. Kaç tane aldığımı bilmiyorum. Rıza Akpolat'a ait firmanın araçlarının kardeÅŸlerimin firmalarına satışı hususunda bilgim yoktur. Åžu an aracın benim firmamda olduÄŸunu dahi bilmiyorum. Ben ve kardeÅŸlerimin belediyelerden çok sayıda ihale aldığı konuÅŸulmakta. Buna benzer baÅŸka aileler de vardır." dedi.Kimseden operasyon bilgisi almadığını ve kaçma durumunun söz konusu olmadığını savunan AktaÅŸ, "Yaptığım iÅŸlerde hiçbir ÅŸekilde illegale bulaÅŸmadım, manipülasyona bulaÅŸmadım, basiretli bir tüccar olarak, 5 çocuk babası olarak iÅŸimi yapmaktayım. Suç örgütü iddialarını kabul etmiyorum. İşlerimi tamamen yasal zeminde yapıyorum. GeçmiÅŸte terör maÄŸduru da olmuÅŸ bir aileden geliyorum. Dolayısıyla terör ile anılan belediyelerden iÅŸ almam mümkün deÄŸildir. Bu araÅŸtırıldığında görülecektir." ifadesini kullandı.Haberin DevamıAktaÅŸ, suçlamaları kabul etmeyerek, serbest bırakılmayı talep etti.9 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROL ÅžARTIYLA SERBEST BIRAKILDIİstanbul'da, suç örgütüne yönelik soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan 40 şüpheliden 9'u adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, Aziz İhsan AktaÅŸ'ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, belediye baÅŸkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiÄŸi iddiasıyla yürütülen soruÅŸturmada 40 şüphelinin sevk edildikleri ÇaÄŸlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde iÅŸlemleri sürüyor.Nöbetçi hakimlikteki iÅŸlemleri tamamlanan Esra Yenidünya, Önder Gedik ile Ahmet AktaÅŸ'ın da aralarında olduÄŸu 9 şüpheli adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. DiÄŸer 31 şüphelinin hakimlik iÅŸlemleri devam ediyor.Haberin DevamıBu arada, bazı basın organlarında yer alan İstanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Akın Gürlek'in adliyeye geldiÄŸine iliÅŸkin bilgilerin doÄŸru olmadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Aziz İhsan AktaÅŸ#Suç Örgütü#İstanbul

678901a3d6359c72419436a5.jpg

678901d4d6359c72419436a8.jpg

678901f2d6359c72419436aa.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri