Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze teslim olmadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze teslim olmadı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Taha AYHAN/ANKARA, (DHA)Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2025 16:45Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa ile anlaşmaların imza töreni sonrası açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mutabakatın tüm Filistinli kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Mutabakata varılmasında emeği geçen Katar ve Mısır başta olmak üzere arabulucu ülkelere teşekkür ediyoruz. 50 binden fazla şehit vermesine rağmen Gazze teslim alınamamıştır" dedi.
Haberin Devamıİşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

21 yıl sonra gerçekleşen bu ziyaret vesilesiyle kendilerine bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Ben de önümüzdeki dönemde Moğolistan'a iade-i ziyarette bulunmak istiyorum. Geçtiğimiz sene ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkilerinin tesisinin 55. yıl dönümüydü. Münasebetlerimizi 2004 yılında kapsamlı ortaklık seviyesine çıkardık. Bugün değerli dostumla ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacak kararlar aldık. Stratejik ortaklık tesisine yönelik ortak bildiriyi az önce imzaladık. Bu ortaklığın ülkelerimize Orta Asya'ya ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.

"TİCARETİMİZDE 100 MİLYON DOLAR RAKAMINI GEÇTİK"

Bugün bakanlıklarımız ve kurumlarımız arasında muhtelif alanlarda belgeler imzalandı. Bütün bu belgeler ilişkilerimiz ahti zeminini güçlendirecektir. Moğolistan'ın açıkladığı mega projeleri de dikkate almak suretiyle inşaat altyapı ulaştırma savunma sanayi madencilik turizm ve tarım diğer sektörlere odaklanmayı hedefliyoruz. Şirketlerimize ortak projeler geliştirmeleri için buradan çağrı yapıyorum. Ticaretimizde 100 milyon dolar rakamını geçtik. bu rakamın gerçek potansiyelimizin çok gerisinde olduğunu düşünüyoruz. Bugün bunu artırıcı konular üzerinde durduk. Orhun Müzesi'ni 2008 yılında hizmete sunmuştuk. Buy defa Bilge Tonyukuk yazıtlarının korunması için TİKA'nın işbirliğiyle yürütülen müze inşaatını bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.

"GAZZE TESLİM ALINAMAMIŞTIR"

Bugünkü görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin yanı sıra Suriye, Filistin ve Ukrayna gibi bölgesel ve küresel konuları da ele aldık. BM başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel kuruluşlardaki dayanışmamızı güçlendirme konusunda mutabık kaldık. Sayın Cumhurbaşkanı ve heyeti savunma sanayi ürünlerimizi incelediler. Yarın da İstanbul'da Baykar'ı ziyaret edecekler. Sayın Cumhurbaşkanı ve heyeti Van'ı da ziyaret etmek suretiyle 2022 yılında Türk ve Moğol arkeologların çalışmalarıyla keşfedilen İlhanlı hükümdarının yazlık sarayı kazı alanında incelemelerde bulunacaklar. İsrail ve Filistin arasında varılan mutabakat anlaşmasına da değinmek istiyorum. Mutabakatın tüm Filistinli kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Mutabakata varılmasında emeği geçen Katar ve Mısır başta olmak üzere arabulucu ülkelere teşekkür ediyoruz. 50 binden fazla şehit vermesine rağmen Gazze teslim alınamamıştır. Gazze sokaklarına taşınan sevinç bu sarsılmaz imanın ve kahramanca mücadelenin eseridir. İnsanı yıkımı ve ihtiyaçları bölgeye ulaştırmak gibi çok önemli görevler bizi bekliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MOĞOLİSTAN CUMHURBAŞKANI'NI RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.Haberin DevamıHaberin DevamıCumhurbaşkanı Erdoğan ve Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaa'nın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.
Ukhnaa, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı 'Merhaba Asker' diyerek selamladı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Ukhnaa, merdivenlerde Türkiye ve Moğolistan bayrakları önünde basın mensuplarına poz verdi. Baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçen Erdoğan ve Ukhnaa'nın sonrasında ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:#Cumhurbaşkanı Erdoğan#Moğolistan#Resmi Tören

67891b23d6359c724194381b.jpg

67891aa3d6359c724194380d.jpg

67891aa3d6359c724194380f.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri