Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

SON DAKİKA! Isparta'da askeri helikopter düştü: 6 askerimiz şehit oldu... Kazanın nedeni helikopterlerin pervane teması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
SON DAKİKA! Isparta'da askeri helikopter düştü: 6 askerimiz şehit oldu... Kazanın nedeni helikopterlerin pervane teması

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Salim [email protected]şturulma Tarihi: Aralık 09, 2024 11:26Isparta'da Kara Havacılık Okulu'na ait askeri helikopter, Keçiborlu ilçe merkezinde bir akaryakıt istasyonunun yanına düştü. Milli Savunma Bakanlığı, kazada 6 askerin şehit olduğunu bildirdi. Düşen helikopterdeki şehitlerimizden birinin Isparta Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli olduğu öğrenildi
Haberin DevamıIsparta'da Kara Havacılık Okulu'na ait UH-1 tipi askeri helikopter, Keçiborlu ilçe merkezinde bir akaryakıt istasyonunun yanına düştü. Düşen UH-1 tipi helikopterdeki Isparta Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli ile 2 teğmen ve 2 başçavuş şehit oldu. Yaralanan teğmen ise ambulansla kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. 2 HELİKOPTER EĞİTİM UÇUŞUNDAYDI, PERVANE TEMASI OLDUHürriyet’in askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre; kaza 2 aynı tip helikopterin pervane teması nedeniyle yaşandı. Temas sonrası Tuğgeneral İsa Baydilli’nin de içinde bulunduğu helikopter irtifasını koruyamayarak düşerken, diğer helikopter güvenli iniş yapmayı başardı.Haberin DevamıBAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: 6 ŞEHİDİMİZ VARHürriyet’e konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Çok talihsiz bir kaza yaşanmış. Maalesef 6 şehidimiz var. Cenazelere ulaştık. Diğer helikopterin sağ salim iniş yapması acımızı biraz olsun hafifletti. Ekiplerimiz hala kaza bölgesinde” diye konuştu. KONTROL AMAÇLI HASTANEYE GETİRİLDİLERDiğer helikopterdeki 2 personel ise Kara Havacılık Okulu'nun revirindeki kontrolün ardından Isparta Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Güvenli iniş yapan helikopterdeki personelin ambulansla hastaneye gelişi sırasında yakınları, “Ne olur göreyim. Görmek, öpmek istiyorum” diye gözyaşı döktü. 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.VALİ ERİN: İKİ EĞİTİM HELİKOPTERİ ÇARPIŞTIHaberin DevamıIsparta Valisi Abdullah Erin, kazada iki askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında temas ettiğini, birinin güvenli iniş yaptığını, diğerinin düştüğünü açıkladı.GÖRGÜ TANIĞI: ÇARPIŞINCA HAVADA YANMAYA BAŞLADIHelikopter kazasının bir görgü tanığı ise "2 helikopter havada çarpıştı. Biz yoldan geliyorduk, çarpışınca havada yanmaya başladı. Diğeri ileri gitti, ileriye indi" dedi. (DHA) MSB'DEN AÇIKLAMA: HELİKOPTER KAZA KIRIMA UĞRADIMilli Savunma Bakanlığı, Isparta'da düşen askeri helikopterle ilgili açıklamada bulundu.MSB'nin sosyal medya hesabından gelen paylaşım şu şekilde:Haberin DevamıIsparta’da eğitim uçuşu yapan bir adet UH-1 tipi helikopterimiz, kaza kırıma uğramış; 6 personelimiz şehit olmuştur.Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyoruz.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Isparta'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Isparta’da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 6 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.Mekânları cennet, makamları ali olsun.' ifadelerine yer verdi.Haberin DevamıTBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJITBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından şehitlerimizin yakınları için taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehid olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Şehidlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.BAKAN YERLİKAYA'DAN TAZİYE MESAJIIsparta'da helikopter kazasında şehit olan askerlerimiz için sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:Haberin DevamıMilletimizin başı sağ olsun. Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde askeri helikopterimizin düşmesi sonucu şehit olan 6 askerimize Allah’tan rahmet; acılı ailelerine, Kahraman Ordumuza ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.Şehitlerimizin ruhları şad, makamları âli olsun.İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN TAZİYE MESAJIİletişim Başkanı Fahrettin Altun taziye mesajında, "Isparta’da meydana gelen helikopter kazasında 6 askerimizin şehit olduğu haberi bizleri derinden üzmüştür. Ciğerimizi yakan kazada şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabrıcemil niyaz ediyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Isarta#Askeri Helikopter#Helikopter

66ae57b18d678ec0c61e88ff.jpg

6756b7e0c8198272f9dfdfaa.jpg

6756b8f8c8198272f9dfdfb2.jpg

6756ba64c8198272f9dfdfdc.jpg

6756cd44c8198272f9dfe07e.jpg

6756cd44c8198272f9dfe07c.jpg

6756cd43c8198272f9dfe07a.jpg

6756b743c8198272f9dfdf9e.jpg

6756b78dc8198272f9dfdfa3.jpg

6756b7e0c8198272f9dfdfa8.jpg

6756b177c8198272f9dfdf5b.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri