Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Sonuçlar açıklandı sıra tercihlerde... LGS’de 352 ÅŸampiyon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sonuçlar açıklandı sıra tercihlerde... LGS’de 352 ÅŸampiyon

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
2 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi internet sitesinde açıklandı. 352 aday tüm sorulara doğru cevap vererek şampiyon oldu. Tercihler 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
Haberin DevamıTÜRKİYE genelinde 973, yurtdışında ise 11 sınav merkezinde düzenlenen ve 1 milyon 38 bin 544 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin baÅŸvurduÄŸu LGS merkezi sınavına 992 bin 906 aday katıldı. Böylece sınava katılım oranı yüzde 95.61 olarak gerçekleÅŸti. 352 aday tüm sorulara doÄŸru cevap vererek ÅŸampiyon oldu. Yayımlanan kılavuzla birlikte LGS kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci de baÅŸladı. Tercih süreci 17 Temmuz saat 17.00’ye kadar devam edecek.YERLEÅžTİRMELER 2 ÅžEKİLDELGS yerleÅŸtirmeleri merkezi ve yerel olarak iki ÅŸekilde yapılacak. Kılavuza göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye, merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleÅŸtirilecek. Bu okulların öğrenci kontenjanı da 203 bin 638 olarak belirlendi. Öğrencilerin yüzde 83.85’i yerel, 16.15’i ise merkezi yerleÅŸtirme sınav puanıyla kayıt yaptıracak. LGS kapsamında merkezi yerleÅŸtirme; merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doÄŸrultusunda yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek. Bu okullarda belirlenen kontenjana ve puan üstünlüğüne göre tercihler doÄŸrultusunda yerleÅŸtirme yapılacak. Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eÅŸitliÄŸi halinde sırasıyla Okul BaÅŸarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, ardından 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki Yıl Sonu BaÅŸarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliÄŸine ve öğrencinin doÄŸum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleÅŸtirme yapılacak.İKAMETE GÖREHaberin DevamıYerel yerleÅŸtirme iÅŸlemleri; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eÄŸitim müdürlüklerince oluÅŸturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul baÅŸarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. DeÄŸerlendirmede eÅŸitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu baÅŸarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleÅŸtirme olacak.Haberin DevamıYEREL TERCİHLEÖncelikle tüm öğrencilerin, yerel yerleÅŸtirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunması gerekiyor. Yerel yerleÅŸtirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt iÅŸlemini tamamlamış öğrenciler tercihte bulunamayacak. YerleÅŸtirmelere esas nakiller ise iki dönemde yapılacak.DEPREMZEDELERE POZİTİF AYRIMCILIKGeçtiÄŸimiz yıl 6 Åžubat’ta meydana gelen KahramanmaraÅŸ depremleri nedeniyle Adıyaman, Hatay, KahramanmaraÅŸ, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 2023-2024 eÄŸitim öğretim yılını bitiren öğrencilere ayrıcalık tanındı. Bu öğrenciler yerel yerleÅŸtirme ile öğrenci alan okulların tamamında tercih yapabilecek. Haberin DevamıBİLFEN’DEN 36 ÅžAMPİYONTürkiye genelindeki 352 ÅŸampiyondan 36’sı Bilfen Okulları’ndan çıktı. Kurumun farklı eÄŸitim merkezlerinden bu baÅŸarıyı elde eden ÅŸampiyonlar İstanbul Çamlıca kampüsünde buluÅŸtu.  UZMAN GÖRÜŞÜİKİ AVANTAJ BİR DEZAVANTAJSalim Ünsal - EÄŸitim Uzmanı:Bu yıl tercihte iki avantaj bir dezavantaj görülüyor. Birinci avantaj bir yüzdelik dilime düşen öğrenci sayısındaki azalma, ikinci avantaj adayların aynı netlerle daha iyi yüzdelik dilimler elde edebilmesi. Dezavantaj ise kontenjanın azalmış olması. Geçen sene her yüzde 1’lik dilime 10 bin 302 aday düşerken ÅŸimdi 9 bin 929 aday düşüyor. Yani dilimlerde aday sayısında yüzde 3.6’lık bir avantaj ortaya çıktı. Gördüğüm LGS sonuç belgelerine göre adayların elde ettiÄŸi yüzdelik dilimleri geçen yıla oranla daha iyi düzeyde. ÖrneÄŸin geçen yıl yaptığı netlerle yüzde 6’lık dilime giren öğrenci bu yıl aynı netleri yaptıysa yüzde 2.8’lik dilime girmiÅŸ gibi görünüyor. Kontenjanlarda da küçük bir azalma var. Geçen yıl okul kontenjanları 206 bin 414’tü. Bu yıl 203 bin 638 olarak belirlendi. Tüm bu deÄŸiÅŸkenlerle yerleÅŸtirmelerin geçen seneden daha avantajlı olacağı bekleniyor. Okulların taban dilimleri gerileyebilir, hatta bazılarına daha rahat girilebilir.Haberin DevamıLGS YERLEÅžTİRME TAKVİMİ- 28 Haziran Merkezi sınav puanlarının ve tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı- 28 Haziran-16 Temmuz Özel ortaöğretim kurumlarının kayıt iÅŸlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iÅŸlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanması- 28 Haziran-17 Temmuz YerleÅŸtirme iÅŸlemleri için terc ihlerin alınması- 22 Temmuz YerleÅŸtirme sonuçlarının ve boÅŸ kontenjanların ilan edilmesi.SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN ÖZEL OKULLAR KAYIT TAKVİMİ- 1. ÖN KAYIT DÖNEMİ                      29-30 HAZİRAN-01-02 TEMMUZ- 1. KESİN KAYIT DÖNEMİ (Asil Liste)          03 TEMMUZHaberin Devamı- 1. YEDEK LİSTE KESİN KAYIT DÖNEMİ       04 TEMMUZ- 2. ÖN KAYIT DÖNEMİ                      05-07 TEMMUZ 2024- 2. KESİN /ASİL- YEDEK LİSTE KAYIT DÖNEMİ 08 TEMMUZ- SERBEST KAYIT DÖNEMİ                  09 -10 -11- 12 TEMMUZ- YERLEÅžTİRMEYE ESAS NAKİL DÖNEMİ      22 TEMMUZ-5 AÄžUSTOSBaÅŸakÅŸehir İBB AkÅŸemsettin Ortaokulu’nun 3 öğrencisi Ecrin Kaplan, Mehmet Arif Yıldız ve Ebrar Nalbant, LGS’de tüm sorulara doÄŸru yanıt verip ÅŸampiyon olmayı baÅŸardı.BİRİNCİLER ANLATTI: BİZ BÖYLE BAÅžARDIK- Yaklaşık bir milyon aday içinden tam puan alarak ÅŸampiyon olan birinciler, kendilerini LGS’de zirveye götüren sırları verdi...Mercan Gürpınar (Bilfen YeniÅŸehir Ortaokulu): 6’ncı sınıftan beri düzenli olarak çalışıyorum. Son sene hazırlık tempomda vites artırdım. Bu süreçte okuldaki öğretmenlerimin verdiÄŸi materyaller çok etkili oldu. Ayrıca hazırlık döneminde sadece derslere odaklanmadım. Sosyal aktivitelere katılmaya devam ettim. Sadece derslere odaklananların çok yorulduÄŸunu biliyorum. Ayrıca bu süreçte herhangi bir özel ders takviyesi de almadım. Bol bol deneme sınavı çözdüm. 500 tam puan yapmayı hedefleyerek sınava girdim. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edip ardından tıp okumak istiyorum.Fatma Deren İlhan (Bilfen BahçeÅŸehir Ortaokulu): Hazırlık süreci iniÅŸli çıkışlı oluyor ancak çıkışı bulunca da iyi hissediyorsun. Bu kadar emeÄŸin sonunda 500 tam puan almak çok gurur verici. Az ve öz çalıştım. YorulduÄŸum ya da motivasyonumun azaldığı zamanlarda ailem, arkadaÅŸlarım ve öğretmenlerim bana destek oldu. Bu nedenle çok bunalmadan düzenli bir ÅŸekilde çalışabildim ve bence baÅŸarının sırrı bu.Kerem Mert Varlık (Bilfen Halkalı): Hiçbir zaman yılmadan disiplinden uzaklaÅŸmadan çalıştım. Bu gurur verici an en önemli motivasyondu. Sınavın sonlarına doÄŸru matematikten 2 boÅŸum vardı. Derin nefes alıp tekrar sorulara baktım.  7 yıldır profesyonel lisanslı yüzücüyüm. Türkiye 5’nciliÄŸim var.  Antrenmanlarım çok ağırdı. Her gün 21:00’de eve geliyordum. Robert Koleji öncelikli hedefim. Sonra iÅŸletme okuyacağım.ANLAYARAK ÇALIÅžTIM Umut Arcan (Bilfen Çamlıca): Boyum 1.95 ve Pamukspor’da basketbol oynuyordum. Bu sene İstanbul 4’üncüsü olduk. Türkiye Åžampiyonası’nda da son 8’e kaldık. YoÄŸun ve güzel bir basketbol hayatım var. Bu nedenle çok fazla soru çözemedim ama her soruyu anlayarak ilerledim. Sınav hazırlığını dersler ve sporla birlikte yürütmek zordu. İlk gördüğüm andan itibaren İstanbul Erkek Lisesi’ni istiyorum.SINAVA ÇOK İYİ HAZIRLANDIM Mehmet Ozan Altunay (Bilfen İskenderun): Depremi 7’nci sınıftayken yaÅŸadım. Kendimi toparlamak için zaman buldum, daha iyi hazırlandım. AÄŸabeyim geçen sene 1 yanlış yapmıştı, Amerikan Robert Lisesi’ne baÅŸladı. Ben de o okulu istiyorum.ÂBENİM SIRRIM ‘HATA DEFTERİ’ Ahmet Emin Yetkin (BahçeÅŸehir Koleji):Son anda deÄŸiÅŸtirdiÄŸim ‘eÅŸlik benzerlik’ sorusu vardı. Cevabını 15 yapmıştım, 20’ye çevirdim. Beni baÅŸarıya götüren en önemli detay ise ‘hata defteri’ adını verdiÄŸim bir defter oldu. Denemelerde yaptığım yanlışları kesip oraya yapıştırdım. Burada zaaflarımı bir arada görebildim ve üstüne gittim. 7 yaşından beri piyano çalmak beni daha sistemli biri yaptı. İstanbul Erkek Lisesi ilk tercihim. İdolüm Aziz Sancar.AMACIM DEDEME ŞİFA OLMAK Elif Zeren Adalı (BahçeÅŸehir Koleji)Küçüklüğümden beri hedefim uzay mühendisi olmaktı. Ancak kısa zaman önce dedemin kanser olduÄŸu haberini aldık. Bu beni çok sarstı. O ve onun gibi hastalara umut ışığı olmak, ÅŸifa aramak için genetik mühendisi olmak istiyorum. İstanbul Erkek Lisesi istiyorum ama diÄŸer okullara da bakacağım.    Gözden Kaçmasın#LGS#ÅžAMPİYONLARLGS ÅŸampiyonları nasıl baÅŸardıklarını anlatıyorHürriyet.com.trÂ
Haberle ilgili daha fazlası:#LGS#LGS Åžampiyonları#Liselere GeçiÅŸ Sistemi

667f024c637a8d479dd49545.jpg

667f028e637a8d479dd4954c.jpg

667f027c637a8d479dd4954a.jpg

667fca0aef1d8bfe8447d31b.jpg

667fca1aef1d8bfe8447d31e.jpg

667fca2cef1d8bfe8447d320.jpg

667f029d637a8d479dd4954e.jpg

667f029e637a8d479dd49550.jpg

667f029f637a8d479dd49554.jpg

667f029f637a8d479dd49552.jpg

667ec4f5ef1d8bfe8447d1cf.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri