• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Steinmeier devreye girince 2 yıl vize aldı

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 39

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Steinmeier devreye girince 2 yıl vize aldı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 39 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Steinmeier devreye girince 2 yıl vize aldı
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
IFGT Süper Moderatör

İtibar:

Türkiye’yi ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Tarabya’da verdiği davette sahne alan ney sanatçısı Burcu Karadağ, o gece Steinmeier’e Türk sanatçı ve işinsanlarını yaşadığı vize sorunundan da bahsetmişti. Karadağ’ın pasaportu dün geldi. Almanya neyzen Karadağ’a 2 yıllık vize verdi.
Haberin DevamıHürriyet’e konuşan Karadağ o geceyi şöyle anlattı:KONSOLOSLUKLARDA SÜRÜNÜYORUZ: “Son 5 yılda, özellikle bizim ülkemize göç arttığından beri hem konsolosluklarda kötü muamele görmeye başladık hem çok kısa süreli vizeler verilmeye başlandı hem de Euro arttığı için de ciddi bir masraf oldu bizim gibi sık giden kişiler için. Resmen konsolosluklarda sürünüyoruz. Bunu da o gece söyledim hepsine. Pasaportumu bugün (dün) aldım. 2 yıllık vermişler. Ben 5 yıllık bekliyordum aslında, ama buna da şükür. Bundan 5 yıl evveline kadar ben 3 yıllık, 5 yıllık vizeler alıyordum. Vize stresinden hastalandık hepimiz. ‘Konsere yetişecek miyim?’, ‘3 günlük vize vermezlerse’... Gide gele hasta oldum resmen.PANTER EDASIYLA YAKALARINA YAPIŞTIM: O akşam kimi bulduysam, tabiri caizse gerçekten tam bir panter edasıyla hepsinin yakasına yapıştım. Kolay da olmadı. Hepsinin korumaları var. Önce korumalara anlattım derdimi. O badireyi atlattık, sonra hepsine derdimi anlattım. Almanca da bilmiyorum. İngilizce anlattım derdimi. Ne kadar üst düzey Alman yetkili varsa, konsolos, fahri konsolos, vize görevlileri hepsiyle konuştum. ‘İsyan ediyoruz artık’ dedim.Haberin DevamıCUMHURBAŞKANI SOSİS KIZARTIYORDU: Tabii orada herkes Alman Cumhurbaşkanı’yla konuşmak istiyor. İzdiham var. Alman Cumhurbaşkanı önümde sosis kızartıyor. ‘Ben bir daha bu adamı ne zaman sosis kızartırken bulacağım’ dedim ve hamlemi yaptım. Fotoğrafı çeken de konsolos. Telefonu zorla verdim eline. Cumhurbaşkanı Steinmeier, ‘Bu kişi bir sanatçı, bu sorunu çözün’ dedi. Onun görev verdiği konsoloslar ilgilendiler. Bilgilerimi aldılar. Ülkem için güzel bir adım attığımı düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Steinmeier#Vize#Neyzen Karadağ

66300196b44522437fda851a.jpg

609d2080c03c0e0ac444b491.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Geri