Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Trafikte görenler şaşkına dönüyor! İstanbul'da 24 yaşındaki genç, hem karada hem denizde gidebilen motosiklet tasarladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Trafikte görenler şaşkına dönüyor! İstanbul'da 24 yaşındaki genç, hem karada hem denizde gidebilen motosiklet tasarladı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İHAOluşturulma Tarihi: Mart 15, 2025 16:18İstanbul'da 24 yaşındaki motosiklet tamircisi Mustafa İrfanoğlu kano ile motosikleti birleştirerek "Motokano" yaptı. Trafikte sürücülerin şaşkın bakışları arasında ilerleyen İrfanoğlu'nun, Haliç gezintisi havadan görüntülendi. Mustafa İrfanoğlu, "Bir gün sahilde oturturken kano ile Haliç'te ilerlediklerini gördüm. Bir onlara bir de motosikletime baktım, bu motor suda gider mi? diye bir düşündüm. Hemen ertesi gün nasıl yapacağım diye projeye başladım. Motosiklet hariç proje 15-20 bin Türk lirasına mal oluyor. Nasip olursa bu projeyi geliştirmek istiyorum. " dedi.
Haberin DevamıFatih Karagümrük'te motosiklet tamir atölyesi olan Mustafa İrfanoğlu 8 yaşından beri tamir işleriyle uğraşıyor. 24 yaşındaki genç tamirci Haliç'te gezdiği sırada kano ile spor yapanları görünce aklına ilginç bir fikir geldi.Kano ile motosikleti birleştirme düşünen genç, hemen işe koyuldu. Atölyesinde yaptığı 1 aylık çalışmayla kano ile motosikleti birleştirdi. Motosikletin bir çok aksamını değiştirerek deniz suyundan etkilenmemesini sağladı.2 adet kano ve elektrikli bir deniz motoru kullanılan proje, ortalama yaklaşık 20 bin lirasına mal oldu. Motokano Haliç üzerinde seyrederken havadan çekilen görüntüler ilginç manzaralar oluşturdu. Trafikte motokanoyu gören sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemedi.Haberin Devamı"MOTOSİKLET KAZALARINDA ÖLÜM ORANINI AZALTACAK"Motokano fikrini bulan Mustafa İrfanoğlu, "Bir gün sahilde oturturken kano ile Haliç'te ilerlediklerini gördüm. Bir onlara bir de motosikletime baktım, bu motor suda gider mi? diye bir düşündüm. Hemen ertesi gün nasıl yapacağım diye projeye başladım. Motosiklet hariç proje 15-20 bin Türk lirasına mal oluyor. Nasip olursa bu projeyi geliştirmek istiyorum. Ancak motosiklet veya başka bir araç olabilir tabi ki. Kanoları motosiklete bağlamadan önce tüm aksamını deniz suyu ile temas etmeyecek şekilde dizayn ettik. Bazı parçalarını da deniz suyu ile temas etse bile zarar gelmeyecek şekilde kapattım.Proje ile ilgili hem yayalar hem de araçlar trafikte çok ilgi gösteriyor. Kendileri için de yapılmasını talep edenler oluyor. Aynı zamanda bu projem motosiklet kazalarında ölüm oranını da azaltacak. Yan kısımlarından ekstra koruma sağlıyor" dedi.Haberin Devamı
Haberle ilgili daha fazlası:#Motosiklet#Kano#İstanbul

67d57d916a4d5a3fe3f727b6.jpg

67d57db96a4d5a3fe3f727c7.jpg

67d57db96a4d5a3fe3f727c9.jpg

67d57db86a4d5a3fe3f727bb.jpg

67d57db86a4d5a3fe3f727c3.jpg

67d57db86a4d5a3fe3f727c4.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri