• Merhaba IFGENTR'ye Hoş geldin. Türkiye'nin güncel IRC forum sitesi
    IFGENTR sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun, aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • IFGT Sponsor: Yeni gelmedik, Geri geldik! Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • IFGT Sponsor: Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.Tr açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

Trump'ın Gazze planı İsrail'de endişe yarattı: Netanyahu'nun bütün planları bozulabilir! ABD'de gergin atmosfer

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 19

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Trump'ın Gazze planı İsrail'de endişe yarattı: Netanyahu'nun bütün planları bozulabilir! ABD'de gergin atmosfer başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 19 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Trump'ın Gazze planı İsrail'de endişe yarattı: Netanyahu'nun bütün planları bozulabilir! ABD'de gergin atmosfer
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
Konu Sahibi
HABER MERKEZİOluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2025 12:55ABD Başkanı Donald Trump'ın önerdiği 21 maddelik Gazze planına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Trump'ın Gazze planı, İsrail'de derin endişelere yol açtı. Plana göre tüm rehinelerin derhal serbest bırakılması ve Hamas'ın silahsızlandırılması öngörülüyor. Netanyahu hükümeti, bu koşulların kendi çıkarlarıyla bağdaşmadığını düşünüyor. İsrail basınına göre, Beyaz Saray'daki kritik görüşme öncesinde Tel Aviv yönetiminde gerilim zirveye çıktı.
Haberin DevamıSöz konusu planda, ateşkesin başlangıcında tüm rehinelerin "hemen" ve "tek seferde" serbest bırakılması öngörülüyor. ABD basınının ulaştığı belgelere göre, serbest bırakma işleminin yaklaşık 72 saatlik bir süreye yayılması planlanıyor. İsrailli yetkililer, planın "büyük olasılıkla" uygulamaya konulacağını tahmin ediyor.Washington Post'un (WP) haberinde, planın Hamas'ın tüm saldırı silahlarının imhasını şart koştuğu belirtildi. Ayrıca haberde, "barışçıl şekilde bir arada yaşamayı taahhüt eden Hamas mensuplarına af ya da sınır dışı seçeneği sunulacağı da yer aldı.YARDIM FONU PLANI İSRAİL'İN BÜTÜN PLANLARINI BOZABİLİRHaberin DevamıPlanın en tartışmalı maddelerinden biri, Hamas'ın Gazze Şeridi'nden çıkarılması ve silahsızlandırılmasını öngören kısım oldu. Bir diğer tartışma konusu ise ABD'nin finanse ettiği Gazze yardım fonunun geleceği oldu.Yardım fonu, Gazze'de sivillere "insani yardım sağladığını" iddia eden ABD ve İsrail kontrolündeki bir dernek tarafından kullanılıyor. Şu ana kadar yüzlerce Gazzeli, bu kuruluşun yardım noktalarında üzerlerine ateş açılması nedeniyle hayatını kaybetti.İsrail hükümeti, Trump yönetiminin bu fonu kapatarak yardım dağıtımını Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarına devretmesinden endişe duyuyor.Yedioth Ahrenot'un haberine göre, fon halihazırda ciddi bir bütçe kriziyle karşı karşıya. BM, Kızılhaç ve Kızılay'ın Gazze içine yardım ulaştırmasına izin vermeyen İsrail, Gazze'deki aç bırakma ve zorla sürgün politikasını insani yardım üzerindeki kontrolüyle sürdürüyor. Fonun kesilmesi, İsrail'in insani yardım tekelinin sonlandırılması anlamına gelebilir.AŞIRI SAĞCI BAKANLAR DEVREDE: ÜSTÜ KAPALI UYARILARNetanyahu, pazartesi günü Beyaz Saray'da Trump'ın konuğu olacak. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Trump-Netanyahu görüşmesi öncesinde İsrail hükümetinin koalisyon ortaklarından gelen baskılar da arttı.Haberin DevamıUlusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan, Hamas tamamen yenilgiye uğratılmadan savaşı sona erdirme yetkiniz yok" ifadelerini kullandı.Dışişleri Bakanı Gideon Saar ise "Başbakan'ın, Başkan Trump ile görüşmelerde gerektiği gibi İsrail çıkarlarını temsil edeceğine güveniyorum" diyerek Netanyahu'yu "üstü kapalı" şekilde uyardı.Gözden KaçmasınTrump yarın Netanyahu ile görüşecek, Gazze’de barış umuduHaberi görüntüleSavunma Bakanı Yisrael Katz da dün akşam yaptığı açıklamada, "Hamas tüm rehineleri serbest bırakıp silahsızlanmazsa, Gazze de Hamas da yok edilecek" dedi. Katz, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin saldırıların yoğunluğunu artırdığını ve Gazze Şeridi'nde daha fazla bölgeyi ele geçirdiğini belirtti.Haberin DevamıHaaretz gazetesinin haberinde, İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'nin tamamen işgal edilmesini savunduğu hatırlatıldı. Netanyahu'nun Gazze'yi işgal planından vazgeçmesi durumunda İsrail hükümetindeki aşırı sağcı parti ve bakanların koalisyondan çekilebileceği iddia edildi.ABD'DE ATMOSFER GERGİNLEŞTİC14'ün bildirdiğine göre ABD'deki İsrail heyeti, Netanyahu’nun Trump ile yapacağı görüşme öncesinde New York’ta yoğun bir hazırlık süreci yürütüyor. Görüşmenin, savaşın sona erdirilmesine ilişkin ilkeleri şekillendirebilecek ve sonraki süreci belirleyebilecek nitelikte olduğu ifade edildi.Gözden KaçmasınTrump’ın Gazze planında ne var: Savaş bitecek İsrail çekilecekHaberi görüntüleHaberde, Netanyahu’ya yakın isimlerin, kritik bir döneme girildiğini ve atmosferin gerginleştiğini dile getirdiği aktarıldı. İsrail ekibinin, savaşın ardından ortaya çıkacak gelişmeleri de dikkate alarak hazırlık yaptığı kaydedildi.Haberin DevamıNew York'taki 80. BM Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştiren Netanyahu, lider ve temsilcilerin protestosuyla karşılaşmıştı. Çok sayıda ülkenin temsilcisi, Netanyahu kürsüye çıktığı sırada salonu terk etmiş ve İsrail Başbakanı boş salona konuşma yapmak zorunda kalmıştı.NETANYAHU'NUN ÖNÜNDE 2 SEÇENEK VARNetanyahu’nun BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından Trump ile yapacağı görüşme, hem siyasi hem güvenlik boyutunda dikkatle izlenecek. Görüşmenin zamanlamasının, Netanyahu’nun iç siyasetteki kritik karar süreciyle aynı döneme denk gelmesi önem taşıyor.İsrail basınına göre Netanyahu'nun önünde 2 seçenek bulunuyor: Görev süresini bir yıl daha uzatarak 2026 bütçesini geçirme ve yeni yasalar çıkarma ya da erken seçim için tarih belirleme.Haberin Devamıİsrail basını, Netanyahu’nun vereceği kararın, büyük ölçüde Trump ile yapılacak görüşmeden çıkacak sonuca bağlı olacağını ifade etti.Gözden KaçmasınRusya'dan Ukrayna'ya yoğun bombardıman: Kiev alevler içinde kaldı! Avrupa'nın en büyük nükleer tesisinde kaza şüphesiHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Trump'ın Gazze Planı#Binyamin Netanyahu#Gazze

68d905fd373f05d2df629000.jpg

68d9045f373f05d2df628ff2.jpg

68d904a6373f05d2df628ff4.jpg

68d87a213b6f577912f94508.jpg

68d90512373f05d2df628ff7.jpg

68d5c4057e5dce51faf14f89.jpg

68d9056b373f05d2df628ff9.jpg

68d8dfbe373f05d2df628ee1.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri