Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Türk ordusuna ‘kuantum’ zırhı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Türk ordusuna ‘kuantum’ zırhı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin (SSİK) en kritik gündem başlıklarından biri, hava savunması için hedeflenen ‘Çelik Kubbe’nin yanı sıra kuantum teknolojileri oldu.
Haberin DevamıKomitede, kuantum teknolojilerine yönelik altyapı oluşturmak için projeler geliştirilmesi kararlaştırıldı. Komitenin kuantum teknolojileriyle ilgili kararı savunma sanayisi sektörünü hareketlendirdi. Özyurt Silah Sanayii Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, özel bir birim kurarak AR-GE bütçesi ayıracakları kuantum teknolojilerine ilişkin, “Geleceğin orduları, kuantum ordusu olacak. Özellikle kuantum teknolojisiyle geliştirilecek insan-makine arayüzünü güçlendiren giyilebilir sensörler, süper asker dönemini başlatacak” dedi.10 MİLYAR DOLARLIK PAZARKuantumun atom altı parçacıkları ortaya çıkaran bir teknoloji dalı olduğunu belirterek, gelecek 10 yılda Türkiye’de kuantum teknolojilerinin yaklaşık 10 milyar dolarlık pazara ulaşmasının öngörüldüğünü kaydeden Özyurt, bir grup gazeteciyle sohbetinde şunları söyledi:Haberin Devamı“Kuantum teknolojileri ile savunma sanayisinde mühimmatların isabet hassasiyetlerinin artırılması, düşmanı uzaktan tespit etme ve haberleşmesine girilmesi, düşmanın bilgi toplamasına engel olma, radar etkinliğinin artırılması, komuta, kontrol, haberleşme ve istihbarat kabiliyetinin artırılması, tek asker ve birlik seviyesinde durumsal farkındalığın yükseltilmesi, yapay zeka kullanan otonom ana ve yardımcı sistemlerin kullanılması mümkün olacak. Geleceğin orduları, kuantum ordusu olacak. Özellikle kuantum teknolojisiyle geliştirilecek insan-makine arayüzünü güçlendiren giyilebilir sensörler süper asker dönemini başlatacak. Güçlü kuantum bilgisayarlar tarafından gelişmiş yapay zekânın etkinleştirilmesi ile Türk ordusu gücüne güç katacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Kuantum#Zırh#Ordu

66b5304bfb2a0d0bc9e80961.jpg

62f6152e4e3fe01f706ba0bd.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri