Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Haber Türk Yahudi Toplumu’ndan ‘Nazi selamı’ açıklaması: Gençliğimiz tarihi olaylar hakkında eğitilmeli; gereken tedbirler ivedilikle alınmalı

Haber Türk Yahudi Toplumu’ndan ‘Nazi selamı’ açıklaması: Gençliğimiz tarihi olaylar hakkında eğitilmeli; gereken tedbirler ivedilikle alınmalı

XX doğrulanmış üyedir.

Responsible Manager
Teknik Admin
Takım
Trabzonspor
İlgi Alanı
XenForo
Türk Yahudi Toplumu’ndan  ‘Nazi selamı’ açıklaması: Gençliğimiz tarihi olaylar hakkında eğitilmeli; gereken tedbirler ivedilikle alınmalı

Türk Yahudi Toplumu, Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncularının, Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı yaptığı ‘Nazi selamı’ hakkında açıklama yaptı. Yapılan hareketin ‘kabul edilemez’ olduğu vurgulanan açıklamada, “Gençliğimizin tarihi olaylar hakkında eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir” denildi. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘önderliğinde’ tüm eğitim kurumları ve veliler, “gereken tedbirleri ivedilikle almaya” davet edildi.

İstanbul’da “Üsküdar Amerikan Lisesi” ile “Ulus Özel Musevi Lisesi” futbol takımlarının karşı karşıya geldiği futbol mücadelesi sırasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncularının gol sevinci yaşarken toplu ”Nazi selamı’ verdiği sosyal medyada gündem oldu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olay hakkında soruşturma başlatırken, Türk Yahudi Toplumu’ndan durumun kınandığı bir açıklama yayımlandı.

“Hepimizi derinden üzen ve düşünmeye mecbur eden bu olayları yakinen takip etmekteyiz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son Günlerde Bazı Okullarda Yaşanan Olaylar Hakkında Duyuru: Son günlerde bazı okullarımızda, Yahudi inancına mensup öğrencilere karşı tarihin en büyük soykırımı “Holokost”u ve onu gerçekleştirenleri överek yapılan nefret eylemi/söylemi içeren kabul edilemez hareketler ve sözler, gençliğimizin tarihi olaylar hakkında eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hepimizi derinden üzen ve düşünmeye mecbur eden bu olayları yakinen takip etmekteyiz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin her türlü “Nefret söylem ve eylem” karanlığına düşmelerini engellemek için Milli Eğitim Bakanlığı’mızın önderliğinde, tüm eğitim kurumlarımızı ve velilerimizi gereken tedbirleri ivedilikle almaya davet ediyoruz. Ayrımcılık, ötekileştirme ve nefrete karşı verilecek eğitime her anlamda katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri