Zalimiye
Üye
- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 306
- Tepkime puanı
- 63
- Puanları
- 28
İtibar:
Vişne Soslu İrmik Topları Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 tane vanilyalı puding
- 3,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane krem şanti (1 kutunun içindeki 1 paket)
- Hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı vişne suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Puding,süt,irmik ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar bırakmadan karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyelim 2-3 dk pişirelim.Pisen muhallebiyi kenara alalım soğumaya bırakalım.
Muhallebi soğurken vişne sosunun malzemelerini küçük bir kaba alalım fokurdayana kadar karıştırın.Soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiye 1 paket krem santiyi içerisine ekleyin iyice karıştırın elinizle şekil verdiğiniz muhallebiyi Hindistan cevizine bulayin.Ortasina parmağınızla küçük delikler açın ılıklasan vişne sosundan çay kaşığı yardımı ile açtığımız deliklere ekleyeyim.Afiyet olsun