İtibar:
StatCounter tarafından yayınlanan son verilere göre, dünya genelinde her beş Windows PC'den biri Windows 11 işletim sistemini kullanıyor. Peki Türkiye'deki durum ne? İşte ülkemizdeki Windows işletim sistemlerinin kullanım oranlarına dair merak edilenler:
StatCounter tarafından yayınlanan son verilere göre, dünya genelinde her beş Windows PC'den biri Windows 11 işletim sistemini kullanıyor. Peki Türkiye'deki durum ne? Türk kullanıcılar Windows 11'e geçişe sıcak bakıyor mu yoksa hala eski işletim sistemlerini kullanmaya devam ediyor mu?

StatCounter tarafından yayınlanan son verilere göre, dünya genelinde her beş Windows PC'den biri Windows 11 işletim sistemini kullanıyor. Peki Türkiye'deki durum ne? Türk kullanıcılar Windows 11'e geçişe sıcak bakıyor mu yoksa hala eski işletim sistemlerini kullanmaya devam ediyor mu?
Windows 11'in Global Pazardaki Yeri
StatCounter, Mart 2023 itibariyle işletim sistemlerinin pazar paylarına ilişkin verileri yayınladı. Microsoft'un işletim sistemlerinin dağılımı şu şekilde oldu:- Windows 10: %73.48
- Windows 11: %20.94
- Windows 7: %3.72
- Windows 8.1: %0.84
- Windows 8: %0.51
Windows 10 ve Windows 11'in Yükselişi
Son dönemde yaşanan önemli değişikliklerden en çok yararlanan işletim sistemi Windows 10 oldu. Ocak ayından bu yana pazar payı neredeyse %5 artan Windows 10, kullanıcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Öte yandan Windows 11'in kullanım oranı da aynı süre zarfında %2.5 artış gösterdi.Türkiye'deki Windows İşletim Sistemleri Kullanım Oranları
StatCounter'ın yayınladığı istatistiklere Türkiye odaklı bir bakış açısı getirdiğimizde ise karşımıza şu tablo çıkıyor:- Windows 10: %80.66
- Windows 11: %13.78
- Windows 7: %3.9
- Windows 8.1: %1.07
- Windows 8: %0.28