Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Yaşadıkları kitaplaştı! '12 Eylül Döneminde Ermeniler'

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi son olarak 17 saat önce görüldü
Yaşadıkları kitaplaştı! '12 Eylül Döneminde Ermeniler'

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2025 11:1912 Eylül Darbesi'nde gözaltına alınan ve işkenceye uğrayan Türkiye'deki Ermenilerin yaşadıkları kitaplaştı. Gazeteci Serdar Korucu'nun "12 Eylül Döneminde Ermeniler" adlı çalışması Aras Yayıncılık tarafından yayımlandı.
Haberin DevamıGazeteci Serdar Korucu, Türkiye'deki Ermenilerin 1970'lerin başından 1990'ların ikinci yarısına kadar olan dönemdeki sosyal hayatlarını, kolektif tecrübelerini dönemin basınından topladığı verilerin yanı sıra Türkiye Ermeni toplumundan o günleri yaşayan 22 kişiyle yaptığı röportajlar ışığında inceliyor.Aras Yayıncılık'tan çıkan "12 Eylül Döneminde Ermeniler" kitabı, Türkiye'nin tarihindeki kara lekelerden 12 Eylül Darbesi'nin ülkedeki Ermeni toplumuna etkisini, darbe yönetiminin uyguladığı baskıyı gözler önüne seriyor.Haberin Devamı"Ben bir Ermeni olarak, hayatımda hiçbir suç işlemedim ben bu ülkede. Hiçbir terör örgütü ile bir işim olmadı. Hiç adam öldürmedim, adam da dövmedim, dayak da yemedim. Hiçbir şeye girmedim. Beni aldılar, 12 Eylül'de götürdüler" diyen Hrant Dink'in de aralarında olduğu Ermeni toplumu içinden yapılan gözaltı dalgalarını özel röportajlar ve ilk kez yayımlanan belgeler eşliğinde aktaran kitap, 12 Eylül döneminde çok sayıda Ermeni'nin de polis ve mahkeme süreçlerinden geçtiğini, hatta işkence gördüğünü ortaya koyuyor.Kitabın birinci bölümünde Korucu, bazı önemli olaylar ve figürlerden yola çıkarak dönemin bir fotoğrafını çekiyor. İkinci bölümdeyse bu 22 kişinin, başlarına gelen çoğu zaman gergin, üzücü ama kimi zaman da trajikomik olayları anlattıkları tanıklıklardan oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:#12 Eylül#Ermenistan#Serdar Korucu

67934cfd5b5cd98fd064a82f.jpg

67934bde5b5cd98fd064a828.jpg

67934c0f5b5cd98fd064a82a.jpg

67934c685b5cd98fd064a82c.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri