Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

YKS'den manzaralar... Kimi son anda yetişti, kimi sınava alınmadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibarıyla başlarken, bazı adaylar sınava son anda yetişti, bazıları ise sınava alınmadı. Birçok ilde sınava geç kalan öğrencilerin yardımına polis koştu.
Haberin DevamıYKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün yapılıyor. Saatler 10.00’u gösterdiğinde sınavların yapıldığı okulların kapıları kapatıldı. Bazı üniversite adayları sınava saniyeler kala, koşarak yetişti. Osmaniye merkez Fakıuşağı Mahallesi’ndeki liseler kampüsü içerisinde bulunan Osmaniye Anadolu Lisesi’nde sınava girecek olan bazı öğrencilerin son anda sınav merkezlerine koşarak gelmeleri kameralara yansıdı. Bir öğrenci ise son anda sınav salonuna alındı. Yanlış okula gelen bir başka öğrenci ise gireceği okula koşarak giderek yetişmeye çalıştı.İSİMLERİ KARIŞTIRILAN OKULLARIN ÖNÜNDE ÖNLEM ALAN POLİS, 21 ADAYI SINAVA YETİŞTİRDİHaberin DevamıDiyarbakır’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumunda birbirlerine 2 kilometre mesafede olan ve önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan 2 okulun önünde görevlendirilen motosikletli Yunus timleri, okulları karıştıran 21 öğrenciyi sınava yetiştirdi.Diyarbakır’da 122 okulda öğrenciler YKS'ye girdi. YKS için, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki motosikletli Yunus timleri, okul önlerinde görev aldı. Önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan ve birçok öğrencinin bu nedenle geç kaldığı, Yenişehir ilçesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerindeki Yeni Diyarbakır Lisesi ile 2 kilometre mesafede Şehitlik semtindeki Diyarbakır Lisesi önünde 6 ekip görevlendirildi. Okulların önüne gelip sınav yerini karıştırdıkları belirlenen 21 aday, motosiklete bindirilerek, sınava girecekleri okula götürüldü.‘YETİŞTİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM’Öğrencilerden Ayjin Sıla Eren, okulun ismini karıştırdığını söyledi. Eren, “Bakmadan geldim hata yaptım. Yetiştim çok teşekkür ederim” dedi.Öğrencilerden Mahmut Çeri ise, teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Okulların isimlerini karıştırdım. Sağ olsunlar beni yetiştirdiler. Allah tekerinize taş değdirmesin. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.(DHA)Haberin DevamıSINAVA 6 DAKİKA GEÇ KALDI Yalova’da ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan öğrenci kapıda ne kadar yalvarsa da içeri alınmadı.Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen YKS’nin yapıldığı okullarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Öğrenciler okullara girdikten sonra önce polisler tarafından aranarak salonlara alındı. Saat 10.00 itibarıyla okullarda kapılar kapandı.Abdulhamit Han Ortaokulu’ndaki sınava 6 dakika geç gelen bir öğrenci demir kapıdaki görevliyle içeriye girebilmek için konuştu. Genç öğrenci ne kadar yalvarsa da okula alınmadı.Haberin DevamıYKS'YE GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİ POLİS YETİŞTİRDİSamsun'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan ve sınav giriş belgesini unutan öğrencilerin yardımına Samsun polisi koştu.Samsun'da binlerce adayın girdiği YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu sabah saatlerinde başladı. Bazı sınava geç kalan ve sınav giriş belgesini almayı unutan öğrencilerin yardımına Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ait Şahin ve motorize ekipleri yetişti.
Sınav giriş belgesini unutan bir kız öğrencinin ekipler tarafından eksik evrakı tamamlanarak sınava gireceği binaya, sınava geç kalan erkek bir öğrenci ise hızlı ve güvenli bir şekilde sınava gireceği okula yetiştirildi.Haberin DevamıGEÇ KALINCA SALONA ALINMADISivas'ta bir aday Yükseköğretim Kurumları Sınav'ının(YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi' ne yaklaşık 10 dakika geç kalınca salona alınmadı.Türkiye genelinde milyonlarca üniversite adayının katılımıyla başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) heyecanla beklenen ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine akın eden adaylar, üst araması ve kimlik kontrolü sonrası salonlara alındı. Saatler 10.00'ı gösterdiğinde, sınav salonlarının kapıları kapatıldı. Kural gereği saat 10.00'da kapıların kapatılmasıyla Sivas'ta genç bir aday sınava saniyelerle değil yaklaşık 10 dakika geç kalınca sınava alınmadı. Şansını deneyen aday görevlilerle konuşsa da içeri giremedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#YKS#Sınav#ÖSYM

666423275e24e1e01c34bc85.jpg

66641a5d5e24e1e01c34bc52.jpg

666422045e24e1e01c34bc80.jpg

666423125e24e1e01c34bc83.jpg

66641ac05e24e1e01c34bc55.jpg

66641cc65e24e1e01c34bc5c.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri