• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

YÖK yapay zekâ’nın etik sınırlarını çiziyor

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 65

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan YÖK yapay zekâ’nın etik sınırlarını çiziyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 65 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı YÖK yapay zekâ’nın etik sınırlarını çiziyor
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
IFGT Süper Moderatör

İtibar:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bursa Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ‘Arama Konferansı’na katılmak üzere geldiği Bursa’da yapay zekâ ve dijitalleşmeyi Türkiye açısından son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini ve çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Haberin DevamıYapay zekâ konusundaki çalışmaların sonucunda, ‘Yükseköğretim Kurumlarında Bilimsel Araştırma ve Yayın Faaliyetlerinde Üretken Yapay Zekânın Kullanımına Dair Etik Rehber’ hazırladıklarını belirten Özvar, Yükseköğretim Genel Kurulu’nda onaylanan rehberin önümüzdeki hafta üniversitelere gönderileceğini de duyurdu. Özvar, rehberin ‘Üretken Yapay Zekâ’ kullanımına dair riskleri ve fırsatları anlamaya, değerlendirmeye, risklere karşı önlem almaya katkı amacıyla hazırlandığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:#YÖK#Yapay Zekâ#Erol Özvar

66243afe5a395278a3b8adbb.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Geri