• Aramıza KATILIN! IFGT forumundaki özel içerikleri ve tartışmaları kaçırmamak için aramıza katılın.

Nedir?

Dünyaya dair merak ettiğiniz her şeyin cevabı burada. Nesnelerden kavramlara, doğa olaylarından teknolojik terimlere kadar "Bu nedir?" dediğiniz ne varsa, en yalın ve açıklayıcı tanımlarıyla bu kategoride buluşuyor.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Ω #
CPO, Silikon Vadisi tabanlı şirketler tarafından kullanılan yeni bir pozisyon kısaltmasıdır. Açılımı Chief Philosophy Officer olarak geçmektedir. Türkçeye “Baş Felsefe Sorumlusu” olarak çevrilmektedir. Silikon Vadisi tabanlı firmalar tarafından son zamanlarda yeni bir tabir kullanılmaya başlandı. Bu yeni tabir CPO olarak geçmekte. Açılımı Chief Philosophy Officer olan bu tabir sektörde yer edinmeye başladı. Şirketlere hızlıca yayılan CPO, şirketlerde bir filozof yönetici olmasını baz almakta. Türkçeye baş felsefe sorumlusu olarak çevrilen CPO, bir pozisyon adıdır. Tıpkı CEO ya da CFO gibi üst düzey bir pozisyonu belirtir. CPO pozisyonunun ortaya çıkmasının ardında çeşitli sebepler yatmaktadır. Şirketlerin ve çalışanların neden bu...
CPU, “Central Processor Unit” yani “Merkezî İşlem Birimi” anlamına gelen ve bilgisayarların beyni olarak bilinen bir donanım. Bu parça, verileri işleyerek komutları yürütür ve gerekli işlemleri uygular. Bu komutlar, yazılımdan gelir. Örneğin işletim sistemi, CPU’yu ve diğer donanımları yöneten bir yazılım. İşletim sistemi sayesinde insanlar, bilgisayar parçalarından en iyi şekilde faydalanıyor. Uygulama, CPU’ya komut gönderiyor. Bu komut işlenerek bir çıktı sağlanıyor. En popüler işlemci markaları arasında Intel, AMD, MediaTek ve Qualcomm gibi şirketler yer alıyor. Son yıllarda Apple da kendi işlemcisini üretmeye başladı. İşlemciler, genellikle TSMC tarafından üretiliyor. Firmalar, TSMC’ye sipariş veriyor. TSMC ise siparişe göre...
Web içeriğinin hızlı ve verimli bir şekilde ulaştırılması, başarılı bir web sitesi işlevi için hayati önem taşır. Bu noktada, İçerik Dağıtım Ağı (CDN) devreye girer. CDN, içerik yedeklemesini ve kullanılabilirliğini en üst düzeye çıkararak, her türlü trafik yoğunluğu veya donanım arızası durumunda bile içeriğin erişilebilir kalmasını sağlar. CDN Nedir? CDN (İçerik Dağıtım Ağı), içeriklerin internet üzerinden kullanıcılara hızlı ve verimli bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan bir ağ altyapısıdır. CDN'nin ana amacı, içeriğin kökeni ile kullanıcılar arasındaki fiziksel mesafeyi kısaltarak, web sitesi performansını ve kullanıcı deneyimini iyileştirmektir. CDN'nin işleyişi, genellikle geniş coğrafi bir dağılıma sahip olan, dünya...
Geri
Üst Alt