KraL
IFGT Paylaşımcı üye
- Katılım
- 27 Kas 2025
- Mesajlar
- 487
- Tepkime puanı
- 14
- IFGT Puan
- 18
Fırında Soslu Çipura Tarifi'nin Malzemeleri
2 adet çipura
1 adet soğan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
Kekik ,pulbiber ,tuz
Üzerini yağlamak için;
Tereyağı
Fırında Soslu Çipura Tarifi'nin Yapılışı
Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra süzgeçte bekletilir. Suyu süzülen balıkların üzeri bıçakla çizilir. Ayrı bir kapta salça, zeytinyağı, baharatlar iyice karıştırılır ve suyu süzülen balıklara bu karışım iyice yedirilir. Fırın tepsisine yağılı kağıt serilir. Üzerine soslanan balıklar, halka doğranmış soğan ve limonlar ve kabuğu soyulmuş sarımsaklar serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirilir. Üzeri kızarınca balıkların üstü tereyağlanır, 5 dk daha fırında pişmesi beklenir.
Benim gibi büyük balık pek yiyemeyenler ve yerken balığın kokusu gelmesin isteyenler için çok lezzetli bir tarif. Afiyet olsun.