Yemek Tarifi Hardal Soslu İsveç Köfte

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü

Melodi

Süper Moderatör
IFGT Puan
18
imageMissing Alt Text

MALZEMELER
  • Kıyma(500 Gram)
  • Un(2 Yemek Kaşığı)
  • Yumurta(1 Adet)
  • Galeta Unu(2 Yemek Kaşığı)
  • Krema(200 Mililitre)
  • Sıvı Yağ(3 Yemek Kaşığı)
  • Maydanoz Demet(5 Dal)
  • Kimyon(1 Tutam)
  • Hardal(1 Yemek Kaşığı)
  • Worcestershire Sos(1 Yemek Kaşığı)
  • Tereyağı(1 Yemek Kaşığı)
  • Soğan(1 Adet)
  • Tuz ve Karabiber(1 Tutam)

Hardal Soslu İsveç Köfte Tarifi​

Sevgililer Günü için farklı lezzetler denemek istiyorsak hardal soslu İsveç köfte yemeği tercih edebiliriz. Sofralarımızı şenlendirecek ve lezzetiyle büyüleyecek “hardal soslu İsveç köfte nasıl yapılır?” adım adım anlatalım.
Hazırlanışı:
Adım 1
Hardal soslu İsveç köfte malzemeleri arasından kıymayı kabımıza alalım. Üzerine yumurta, maydanoz, doğranmış soğanlar ve galeta ununu ekleyerek yoğuralım. Ceviz boyutunda parçalar alarak yuvarlak şekiller verelim.

Adım 2
Ayrı bir tava içerisinde tereyağı ve sıvıyağı karıştırıp eritelim. Ardından köfteleri iki taraflı olacak şekilde kızartalım. Hardal soslu İsveç köfte tarifi püf noktası ise köftelerin yanmamasıdır.

Adım 3
Köftelerin sosu için bir tavaya tereyağı koyalım ve eritelim. Üzerine unu ekleyerek kavuralım. Tüm soslarımızı, kremayı, tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynatalım.

Adım 4
Kızarttığımız köfteleri hazırladığımız sosun içerisine ekleyerek 5 dakika kadar pişirelim.

Adım 5
Piştikten sonra servis tabağına alalım ve üzerine maydanozları ince ince kıyalım. Hardal soslu İsveç köfte yapımı bu kadar, afiyet olsun.

Geri
Üst Alt