IFGT Yemek Narlı Lokum

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Narlı Lokum başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 169 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Narlı Lokum
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

IFGT Vip üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
629
Tepkime puanı
49
IFGT Puan
18
imageMissing Alt Text


Narlı Lokum Tarifi​

Lokum, geçmişten günümüze kadar uzanan geleneksel bir Türk lezzetidir. Farklı aromalar ile çeşitlendirilen, kuruyemişler ile zenginleştirilen türlü türlü lokumlar, özellikle kahve yanlarında ikram olarak tercih edilir. Güllü lokum, kaymaklı lokum, Antep fıstıklı lokum, narlı lokum gibi klasik lezzetlerin yanı sıra farklı tatlar ile zenginleştirilen lokum çeşitleri de bulunur.


Dışarıdan kolayca temin edebileceğiniz lokumları, evde de kolaylıkla yapabilirsiniz. İstediğiniz meyveler ile tatlandırabilir; fındık, fıstık gibi lezzetler ile zenginleştirebilirsiniz. Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan nar ile evde kendi lokumunuzu yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şimdi sizlere vereceğimiz narlı lokum tarifi ile evinizde kolaylıkla bu lezzete ulaşabilirsiniz.


Narlı lokum yapımı oldukça basit adımlarla gerçekleşir. Kolayca temin edebileceğiniz malzemeler ile kısa sürede bu tarifi uygulayabilirsiniz.


Hazırlanışı:
Adım 1
İlk olarak narlar tane tane ayıklanır. Ayıklanan narlar ezilir ve suyu çıkarılır. Çekirdeklerinden ayırmak için bu noktada süzgeç kullanabilirsiniz.


Adım 2
Ezilen narlardan elde edilen nar suyu, küçük bir tencereye koyulur. İçine nişasta ve beyaz toz şeker eklenir. Orta ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir.


Adım 3
Katı bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alınarak içine tereyağı ve vanilya ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra borcamın içine yayılır. Üzeri streç film ile kapatılarak 1 gece buzdolabında bekletilir.


Adım 4
Buzdolabında bekletilerek istenilen kıvama gelen tatlı, küçük kareler şeklinde kesilerek servis edilir. Dilerseniz üstünü Hiindistan cevizi ya da fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.