- IFGT Puan
- 58
Yaklaşık iki hafta önce topladığım Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 Ti tabanlı sistemimde, özellikle rekabetçi oyunlarda (Valorant, CS2) ve açık dünya oyunlarında (Cyberpunk 2077) anlam veremediğim anlık takılmalar yaşıyorum. MSI Afterburner üzerinden yaptığım takiplere göre, GPU kullanımı %95 seviyelerindeyken bir anda %30’lara düşüyor ve o sırada işlemci kullanımım %100’e fırlıyor. Sıcaklık değerlerim normal; ekran kartı 65°C, işlemci ise kule tipi soğutucu ile en fazla 72°C görüyor.
Windows 11 üzerinde tüm güç planlarını "Nihai Performans" moduna aldım. DDU ile güvenli modda mevcut sürücüyü kaldırıp bir önceki stabil sürümü kurmama rağmen sorun değişmedi. Anakart BIOS sürümüm en güncel versiyonda. RAM’ler çift kanal (2x8GB) 3600MHz hızında çalışıyor (XMP açık). Sorun acaba anakartın VRM ısınmasından mı yoksa Windows'un arka plandaki bir servisinden mi kaynaklanıyor? Benzer donanımla bu darboğaz hissiyatını yaşayan var mı?
Windows 11 üzerinde tüm güç planlarını "Nihai Performans" moduna aldım. DDU ile güvenli modda mevcut sürücüyü kaldırıp bir önceki stabil sürümü kurmama rağmen sorun değişmedi. Anakart BIOS sürümüm en güncel versiyonda. RAM’ler çift kanal (2x8GB) 3600MHz hızında çalışıyor (XMP açık). Sorun acaba anakartın VRM ısınmasından mı yoksa Windows'un arka plandaki bir servisinden mi kaynaklanıyor? Benzer donanımla bu darboğaz hissiyatını yaşayan var mı?