Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Yemek Tarifi Portakallı Lokum

Konu sahibi son olarak 8 saat önce görüldü
Yemek Tarifi Portakallı Lokum

MelodiMelodi doğrulanmış üyedir.

Moderasyon Member
Süper Moderatör
imageMissing Alt Text

Portakallı Lokum Tarifi​

Misafirliklerde ikram olarak götürebileceğiniz veya kendi misafirlerinize kahve yanına sunabileceğiniz yiyeceklerin başında lokum geliyor. Kahve yanında sıklıkla tercih edilen bu yiyeceklerin çeşitleri de mevcut. Bu lezzetler, içerisine eklenen malzemeler ya da aromalarına göre çeşitlilik gösteriyor. En sevilen lokum çeşitlerinden biri de portakallı lokum. “Portakallı lokum nasıl yapılır?” sorusunun cevabını inceleyelim.

Hazırlanışı:

Adım 1
Portakallı lokum yapımı için önce portakalları sıkalım ve iki su bardağı kadar portakal suyu elde edelim.

Adım 2
Hazırladığımız portakal suyunu bir süzgeçten geçirelim ve içinde tortu kalmamasına dikkat edelim.

Adım 3
Süzdüğümüz portakal suyunu bir tencereye alalım.

Adım 4
Portakallı lokum tarifi için tenceredeki portakal suyunun içine şeker ve nişastayı ekleyerek çırpma teli ile güzelce karıştıralım.

Adım 5
Ocağın altını açalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.

Adım 6
Dileğe göre kahve fincanına ya da cam kaba pelte kıvamına gelen karışımı boşaltalım. Her iki durumda da boşalttığımız kapların nemli olması gerektiğini unutmayalım.

Adım 7
Boşalttığımız karışımı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim.

Adım 8
Hazırlanan portakallı lokum kabını buzdolabından çıkartalım ve Hindistan cevizine bulayalım.

Adım 9
Hindistan cevizine buladığımız lokumları servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri