Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Sednaya Cezaevi'nde kalan 3 kuzeni öldürüldü, birinden haber alınamıyor

Konu sahibi son olarak 16 saat önce görüldü
Sednaya Cezaevi'nde kalan 3 kuzeni öldürüldü, birinden haber alınamıyor

SedhSedh doğrulanmış üyedir.

Diamond Member
Elmas üye
Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA)Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2024 11:22Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyeli Muhammed Dumani'nin (55), Esad rejiminin işkence merkezi olarak nitelendirilen Sednaya Cezaevi'nde tutuklu bulunan 3 kuzeninin öldürüldüğünü, 1’inin ise kayıp olduğunu söyledi.
Haberin DevamıSuriye'de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesi, Esad'ın Rusya'ya kaçmasının ardından kontrolün muhaliflere geçmesiyle, işkence merkezi Sednaya Cezaevi boşaltılarak, öldürülen mahkumlar raporlandı. İç savaş nedeniyle göç edip, 7 yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen ve bakkallık yapan Suriyeli Muhammed Dumani, 2016 yılında tutuklanan kuzenleri Yusuf (42), Ahmet (46) ve Ali Dumani'nin (34) öldürüldüğünü, Hasan Dumani'nin (37) ise kaybolduğunu öğrendi. Haber alınamayan kuzeninin bulunması için yardım isteyen Dumani, "2016 yılında tutuklanan 4 kuzenim Sednaya Cezaevi'ne kapatılmıştı. Muhaliflerin ülkeyi kontrol altına alması ve cezaevlerinin boşaltılmasından sonra yayınlanan listelerde 3 kuzenimin öldüğünü öğrendik. Birine ise hala ulaşamadık nerede olduğunu bilmiyoruz. Kuzenimin bulunması için yardım bekliyorum" dedi.Haberin Devamı‘ZULÜM İÇİNDE YAŞAYAN HALK KURTULDU’Suriyelilerin Esad rejiminin zulmünden kurtulduğunu belirten Muhammed Dumani, "Suriye'nin zulüm içerisinde yaşayan halkı artık kurtuldu. Yeni yönetim geldi ve her şeyin çok daha güzel olacağını düşünüyoruz. Ailemle birlikte doğup büyüdüğümüz Halep topraklarına kış sonu dönüp, ülkemizi yeniden imar edeceğiz. Türkiye’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizlere çok yardımcı oldular. Burada kaldığımız süre içerisinde çok destek gördük. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Allah Türk halkını, devletini, her türlü kötülükten korusun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:#Hatay#Suriye#Esad

676d11e2aa4ed5e56c24f01f.jpg

676d11e0aa4ed5e56c24f015.jpg

676d11e0aa4ed5e56c24f00d.jpg

676d11e0aa4ed5e56c24f00a.jpg

676d11e0aa4ed5e56c24f007.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri