Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Yemek Tarifi Yeşil Mercimek Yemeği

Yemek Tarifi Yeşil Mercimek Yemeği

MelodiMelodi doğrulanmış üyedir.

Moderasyon Member
Süper Moderatör
imageMissing Alt Text

Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi​

ADIM 1
Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırdığımız sıvı yağda yumuşayana kadar kavuralım.

ADIM 2
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Toz biberi ekleyip karıştıralım.

ADIM 3
Yıkayıp süzdüğümüz mercimekleri ve üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte pişmeye bırakalım.

ADIM 4
Mercimekler yarı yarıya piştikten sonra doğradığımız havuç ve patatesleri ekleyip tüm malzemeler güzelce yumuşayana kadar pişirelim. Son olarak tuzunu ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım.

Afiyet olsun.
imageMissing Alt Text

Ezgi Nur Dalkılıç​

Detay

MALZEMELER
GelenekselSayısal (gr)
  • Tuz(0.5 Tatlı Kaşığı)
  • Domates Salçası(1 Yemek Kaşığı)
  • Sıvı Yağ(4 Yemek Kaşığı)
  • Yeşil Mercimek(2 Su Bardağı)
  • Patates(1 Adet)
  • Kuru Soğan(1 Adet)
  • Kırmızı Toz Biber(1 Tatlı Kaşığı)
  • Havuç(1 Adet)

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri