• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

  • IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

    Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Yemek Tarifi Zeytinyağlı Enginar

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Vegan ve Vejetaryen kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Zeytinyağlı Enginar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 683 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Vegan ve Vejetaryen
Konu Başlığı Zeytinyağlı Enginar
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Vip Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
630
Tepkime puanı
48
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text



Zeytinyağlı Enginar Tarifi​

ADIM 1
Enginarları temizledikten sonra limonlu suda tencereye koyuncaya kadar 1 saat bekletelim.

ADIM 2
Bir tencereye zeytinyağı koyup arpacık soğanları ve ufak küp doğranmış havuçları kavuralım. Ayıklanmış enginarları tencereye dizmeden önce yarım limon ile ovalım ve hazır olan malzemenin üzerine çukur tarafları alt gelecek şekilde dizelim.

ADIM 3
Tuzu, limon suyunu, şekeri ekleyip enginarların üzerine suyu ilave edelim. Üzerine yağlı kağıt kapatalım ve tencerenin kapağını kapayıp, bir taşım kaynadıktan sonra ağır ateşe alalım.

ADIM 4
25 dakika pişirdikten sonra ateşten alalım. Soğuyana kadar kapağı açmayalım, soğuduktan sonra servise hazırlarken enginarların ortasına arpacık soğan ve havuçları koyarak dereotu ile süsleyelim. Servis edelim.
Afiyet Olsun…